1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye Filistin Davasında İsrail’e Karşı Sert Tavra Devam Ediyor!

Türkiye Filistin Davasında İsrail’e Karşı Sert Tavra Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, Filistin davasına sahip çıkarak, uzun zamandır katil İsrail’in Gazze’deki soykırımı altında yardım bekleyen Gazzeliler için uluslararası arenada büyük bir mücadele veriyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’ın başkenti Kahire’de Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, İsrail’in Gazze’deki katliamına dikkat çekerek sert açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan, “Netanyahu barış istemiyor, bölgeyi ateşe vermek istiyor. Haniye’nin alçak bir suikastla şehit edilmesi bunun göstergesi. Batı üç maymunu oynuyor. Netanyahu’nun olması gereken yer kongre değil, mahkeme salonudur. İsrail’in tasmasını sahipleri eline almalı” şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, İsrail’e karşı net bir tutum sergileyen Türkiye’nin duruşunu ortaya koydu.

Bakan Fidan’ın katillere yönelik sert sözlerine Tel Aviv’den tepki gelmedi, ancak Türkiye’nin ana muhalefet partisi CHP’den tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, Bakan Fidan’ın İsrail’i eleştiren sözlerine karşı çıkarak, “Diplomasi az konuşup, çok işi sessizce yapmaktır. Hezeyana kapılmamaktır. Kitleleri coşturmanın baştan çıkarıcılığına ket vurabilmektir. Yanaşma kalabalıkların yapay övgülerine kapılmamaktır” ifadelerini kullandı.

Tan, Gazze’de acımasızca katledilen masumlara karşı sessiz kalmak yerine, İsrail’in sözde egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin BM ilkelerine dayalı, uluslararası hukuka bağlı bir diplomasi izlemesi gerektiğini belirtti. CHP’li Tan’ın bu sözleri, İsrail karşıtı tutumuyla dikkat çekti.

CHP’li Tan’ın İsrail’i eleştiren Bakan Fidan’a yönelik sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Skandal paylaşımların altına yapılan yorumlar, Tan’a ve CHP yönetimine karşı sert eleştiriler içeriyordu. Vatandaşlar, Tan’ın adeta İsrail’in bakanı gibi konuştuğunu belirterek tepki gösterdi. Bu durum, Türkiye’nin İsrail politikasına yönelik farklı görüşlerin olduğunu ortaya koydu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Filistin Davasında İsrail’e Karşı Sert Tavra Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin