1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2024 İçin A Milli Takım Kadrosunu Duyurdu!

Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2024 İçin A Milli Takım Kadrosunu Duyurdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2024 turnuvası için A Milli Takım kadrosunu belirledi. Almanya’da gerçekleşecek turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Türkiye, 26 kişilik kadrosunu duyurdu. Türkiye’nin F Grubu’nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile mücadele edeceği belirtildi. A Milli Takım, son hazırlık maçını Polonya’ya karşı yapacak.

TFF’nin açıklamasına göre Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir, Can Uzun, Cenk Özkacar, Doğan Alemdar ve Oğuz Aydın kadroya dahil edilmedi. Ayrıca Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılmıştı. Türkiye’nin 26 kişilik kadrosu şu şekilde olacak:

Kaleci: Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır

Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakçı, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydın, Ferdi Kadıoğlu

Orta Saha: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Salih Özcan

Forvet: İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy, Yusuf Yazıcı

Açıklamaya göre, Doğan Alemdar kampta yer alacak ve Bertuğ Yıldırım ise A Milli Takım kadrosuna dahil edildi. EURO 2024 turnuvasının ilk maçı 14 Haziran’da ev sahibi Almanya ile İskoçya arasında oynanacak. Türkiye ise 18 Haziran’da Gürcistan’la ilk karşılaşmasını yapacak. İkinci maçı 22 Haziran’da Portekiz’le oynayacak olan Türkiye, son maçını 26 Haziran’da Çekya’ya karşı tamamlayacak.

Türkiye’nin grup aşamasındaki maçları Dortmund ve Hamburg’da oynanacak. Kadroda toplam 13 futbolcu yer alırken, Galatasaray ve Fenerbahçe’den 5’er, Beşiktaş’tan 2 ve Trabzonspor’dan 1 oyuncu seçildi. Bu kadroda yer alan futbolcular, Türkiye’yi EURO 2024 turnuvasında temsil edecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2024 İçin A Milli Takım Kadrosunu Duyurdu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin