1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye genelinde en fazla vergi ödeyenler belli oldu: İşte 2023 Vergi Rekortmenleri!

Türkiye genelinde en fazla vergi ödeyenler belli oldu: İşte 2023 Vergi Rekortmenleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 vergilendirme dönemine ilişkin yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin incelenmesi sonucunda Türkiye çapında en çok vergi ödeyen 100 mükellefi içeren liste yayımlandı. Bu listeye göre, 2023 gelir vergisi şampiyonu Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu. İkinci sırada Haluk Bayraktar, üçüncü sırada ise Mustafa Rahmi Koç yer aldı.

Vergi alanında uzmanlaşmış isimlerden biri olan Ozan Bingöl, SÖZCÜ TV ekranlarında vergi sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl, 100 bin TL brüt maaşı olan bir çalışanın neredeyse yarısını vergi olarak ödediğini belirterek, “İlk defa söylüyorum” dedi. Bingöl’ün paylaştığı bilgilere göre, 2024 yılında aylık brüt 100 bin lira maaş alan bir kişi, yıl sonunda vergi istisnaları dışında tutulduğunda yıllık 1 milyon 200 bin TL kazanacak. Ancak vergi ve diğer kesintiler sonucunda eline geçen net miktar 782 bin lira olacak, yani aylık 65 bin 300 liraya denk gelecek.

Bingöl, bu durumu “Ödedikçe ödüyor” şeklinde açıkladı. 100 bin liranın yaklaşık olarak yüzde 34.7’sinin vergi ve SGK kesintileri olarak alındığını belirten Bingöl, kalan miktarla yapılan harcamaların da vergilere dahil olduğuna dikkat çekti. Dolaylı vergilerin de hesaba katıldığında, bir vatandaşın brüt maaşının neredeyse yarısının vergilere gittiği sonucuna varıldı.

Bingöl’e göre, gerçek vergi rekortmenleri devlete vergi ödeyen ve her türlü alışverişte vergi yükümlülüğü olan kişilerdir. Maaşından alınan vergilerle bir araba, cep telefonu ya da diğer ürünler alındığında ödenen vergilerin de hesaba katılması gerektiğini belirten Bingöl, bu kişilerin asıl vergi rekortmenleri olduğunu vurguladı.

Sonuç olarak, 2023 yılında en fazla vergi ödeyen 100 mükellefin listesi açıklandı ve bu listede önemli iş insanlarının yer aldığı görüldü. Vergi alanında uzmanlaşmış bir isim olan Ozan Bingöl de vergi sistemi hakkında önemli bilgiler paylaştı ve vatandaşların vergi yükleri konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladı. Özellikle dolaylı vergilerin de dikkate alınması gerektiğine vurgu yaparak, gerçek vergi rekortmenlerinin kimler olduğunu ortaya koydu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye genelinde en fazla vergi ödeyenler belli oldu: İşte 2023 Vergi Rekortmenleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin