1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Genelinde Yapılan Araştırmaya Göre Bayram Tatili Planları Belli Oldu!

Türkiye Genelinde Yapılan Araştırmaya Göre Bayram Tatili Planları Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre, 2 bin 503 kişinin katılımıyla gerçekleşen ankette katılımcıların büyük çoğunluğu Kurban Bayramı’nı evlerinde geçirmeyi planlıyor. Ankete katılanların %71,4’ü bayramı kendi evlerinde kutlayacağını belirtirken, %24,3’ü aile ziyaretine gideceğini, sadece %4,2’si ise tatil planı yaptığını dile getirdi. Kadınların %3’ü yurt dışı tatili tercih ederken, erkeklerin %3,7’si yurt içi tatil planı yapıyor. Tatil yapmayı planlayanlar arasında en yüksek oran %6,9 ile 35-54 yaş arasındaki katılımcılara ait.

Ankette 28 Mayıs – 31 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde 2 bin 503 kişinin katılımıyla gerçekleşen araştırma, CAWI tekniği kullanılarak ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli üzerinden yapıldı.

Kadınların %75,7’si bayramı evlerinde geçireceğini belirtirken, erkeklerin bu oranı %67 olarak açıklandı. Bayramı akraba ziyaretine gitmeyi planlayan kadınların oranı %20,1 iken erkeklerde bu oran %28,7’ye yükseliyor. Kadınların %4,2’si, erkeklerin ise %4,3’ü bayramı tatilde geçireceğini ifade ediyor. Kadınların çoğunlukla yurt dışı tatili tercih ettiği belirlenirken, erkeklerin yalnızca %0,6’sı yurt dışına gitmeyi planlıyor. Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre, kadınların %1,2’si, erkeklerin ise %3,7’si bayram tatilini yurt içinde geçirmeyi planlıyor.

Kurban Bayramı’nın ardından gelen tatil fırsatı özellikle çalışan kesim için cazip hale gelirken, ankette yurt içi ve yurt dışı tatil tercihleri incelendiğinde 35-54 yaş arasındaki katılımcıların tatil yapmayı planladığı görülüyor. Gençlerin (%18-34 yaş) %3,3’ü tatil yapmayı planlarken, 55 yaş ve üzerindekilerin ise %1,7’si tatil için hazırlık yapıyor. Yurt dışında tatil yapmayı tercih edenler arasında en yüksek oran %4,3 ile 35-54 yaş grubunda görülürken, yurt içi tatili seçenlerin çoğunluğunu %2,9 ile 18-34 yaş arasındaki gençler oluşturuyor.

Ankete katılan 55 yaş ve üzerindeki katılımcıların %79’u bayramı evlerinde geçireceğini belirtirken, %19,3’ü akraba ziyaretine gideceğini ifade ediyor. 35-54 yaş aralığındaki katılımcıların %70,5’i bayramı evde karşılamayı planlarken, %22,6’sı aile ziyaretine gideceğini belirtiyor. En düşük evde bayram kutlayanların oranı %66,6 ile 18-34 yaş arasındaki gençlerken, bu yaş grubundakilerin %30,1’i aile ziyaretleri için plan yapmayı tercih ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Genelinde Yapılan Araştırmaya Göre Bayram Tatili Planları Belli Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin