1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye için son derece önemli kararlar alındı!

Türkiye için son derece önemli kararlar alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NATO’nun 75. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Washington’da gerçekleşen NATO Zirvesi’nde Türkiye, 10 farklı konuda öne çıktı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, NATO liderleri 2025’ten sonra Hollanda’daki zirveden sonra bir sonraki toplantı için Türkiye’de bir araya gelecekler.

Terörle mücadele konusu, Türkiye’nin yakından ilgilendiği konulardan biri olarak öne çıktı. NATO’nun terörizmle mücadele stratejisini belirleyen belgenin güncellenmesi, terörizmin NATO’nun karşı karşıya kaldığı ikinci büyük tehdit olarak tanımlanmasını sağladı.

Diğer bir önemli konu olan balistik füze savunması, tüm NATO müttefiklerinin tam koruma altına alınmasını öngören taahhüdün yeniden kabul edilmesiyle Türkiye için önemli bir adım oldu. Ayrıca NATO-AB ilişkileri bağlamında işbirliğinin Türkiye’nin tercih ettiği politikaya uygun şekilde yürütülmesi karara bağlandı.

Türkiye’nin savunma harcamalarının GSYH’nin %2’si düzeyine yükseldiği vurgulanan zirvede, NATO tarafından Türkiye’nin bu adımı takdirle karşılandı. Ayrıca, Türkiye’nin savunma sanayisi kapasitesinin geliştirilmesine yönelik destek planını yeniden vurgulayarak yeni bir destek taahhüdünde bulundu.

Montrö Sözleşmesi’ne atıfta bulunan zirvede, Ukrayna’ya yönelik desteklerin NATO tarafından tanınması kararlaştırıldı. Ayrıca Ukrayna’ya eğitim desteği sağlanması ve uzun vadeli bir güvenlik yardım paketi hazırlanması karara bağlandı. NATO-Ukrayna Müşterek Analiz Talim ve Eğitim Öğretim Merkezi’nin kurulmasına karar verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye için son derece önemli kararlar alındı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin