1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye ile Mısır Arasında İmzalanan Anlaşmalar!

Türkiye ile Mısır Arasında İmzalanan Anlaşmalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi’nin huzurunda, iki ülke arasında bir dizi anlaşma imzalandı. İletişim Başkanlığı, iki ülkeden ortak bildiriyi paylaştı. İki ülkeyi birbirine bağlayan güçlü dostlukları ve ortak değerleri vurgulayan bildiride, Türkiye Cumhuriyeti ile Mısır Arap Cumhuriyeti arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin öneminin altı çizildi. İki ülke arasındaki iş birliğinin çeşitli alanlarda derinleştirilmesi kararı alındı.

Konuyla ilgili olarak, Türkiye Cumhuriyeti ile Mısır Arap Cumhuriyeti arasında yapılan anlaşmalar şunlardı: maliye, çevre, şehircilik, sağlık, enerji, işletme, tarım, sivil havacılık, bilgi ve iletişim teknolojileri, yükseköğretim, çalışma ve istihdam, iş birliği ve kapasite geliştirme, demiryolu, rekabet politikası ve diplomasi akademileri arasında iş birliği alanlarında Mutabakat Zaptı imzalandı. Her alanda mevcut ikili yasal çerçevenin güncellenmesi ve taraflar arasındaki iş birliğinin çeşitlendirilmesi ve derinleştirilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, Türkiye ve Mısır arasında ekonomik iş birliğinin halkların refahına ve sosyo-ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağı vurgulandı. İki ülke ayrıca enerji alanında yakın iş birliğinin sürdürülmesi ve yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında iş birliğinin desteklenmesine karar verdi. Ayrıca, sivil havacılık alanında iş birliğinin güçlendirilmesi ve havayolu operasyonlarının kolaylaştırılması konusunda adımlar atılmasına karar verildi.

Son olarak, Türkiye ve Mısır’ın uluslararası alandaki birçok konuda iş birliğini arttırma ve ortak çıkarları koruma konusundaki kararlılıkları bildiride yer aldı. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi ve bölgesel barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması yönündeki ortak çabaların artırılması kararlaştırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ile Mısır Arasında İmzalanan Anlaşmalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin