1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş: “Erdoğan, dünyanın en yalnız insanı” dedi – Soma Halkına Sesleniş!

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş: “Erdoğan, dünyanın en yalnız insanı” dedi – Soma Halkına Sesleniş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Sosyal Haklar Derneği’nde gerçekleştirilen ‘Halk Buluşması’ etkinliğinde konuştu. Konuşmasına Hatay Milletvekili Can Atalay’ın selamlarını ileterek başlayan Baş, Can Atalay’ın cezaevinde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ni ziyaret ettiğinden bahsetti. Atalay’ın cezaevindeki tutumunu övgüyle anlatan Baş, arkadaşlarının haklı olduklarının bilincinde olduklarını ve haksızlık yapmadıklarından emin olduklarını belirtti. Ayrıca Can Atalay’ın, hükümetin ve devletin içine düşürüldüğü durumdan duyduğu öfkeye de dikkat çekti.

Baş, konuşmasında son günlerde Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bakanlar ve milletvekillerinin yoğun bir şekilde konuştuğuna dikkat çekti. Bu konuşmaların arkasında bir korku olduğunu ve insanlara yaşattıklarının üzerini yalanlarla örtmeye çalıştıklarını söyledi. Baş, 22 yıldır iktidarda olan AKP’nin, devletin her kademesine kadrolarını yerleştirdiğini, yargı, içişleri, sağlık, eğitim gibi alanlarda kendi taraftarlarını görevlendirdiğini vurguladı. Ayrıca medyanın da iktidarın yanında yer aldığını ve muhalif seslere yer verilmediğini belirtti.

Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aslında dünyanın en yalnız insanı olduğunu iddia etti. Erdoğan’ın çevresindekilerin kendisini terk edeceğinin farkında olduğunu ve gücünü parayla ve baskıyla korumaya çalıştığını dile getirdi. “Güçlü olmanın aslında hiçbir şey ifade etmediğini” vurgulayan Baş, insanın haklı ve onurlu olmasının daha önemli olduğunu belirtti. Güçlü olmanın sadece baskı kurmaya yaradığını, ancak haklı olanın her zaman güçlü olacağını söyledi.

Baş, haksızlığa uğrayan herkesin yanında durulması gerektiğini ve birbirine sahip çıkmanın önemini vurguladı. Farklılıkların güçlü bir birlik oluşturmak için kullanılması gerektiğini belirten Baş, insanların ayrıştırılarak düşman haline getirildiğini ve bunun iktidarın işine geldiğini söyledi. Son olarak, haklı olanların güçlenmesi ve haksızlıklara karşı direnmesi gerektiğini, dayanışmanın önemini ve mücadele etmenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş: “Erdoğan, dünyanın en yalnız insanı” dedi – Soma Halkına Sesleniş!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin