1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye İşçi Partisi, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu Toplantılarında Neler Konuşuldu? Detaylar Haberimizde!

Türkiye İşçi Partisi, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu Toplantılarında Neler Konuşuldu? Detaylar Haberimizde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İşçi Partisi’nin Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu, dünya ve ülkedeki siyasi durumu ve parti çalışmalarının ilerleyişini değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Toplantıya ilişkin paylaşılan 8 maddelik sonuç metninde şu ifadelere yer verildi: “31 Mart seçimleri sonrasında ortaya atılan ve uzun ömürlü olmayacağı daha o günlerde partimiz tarafından ileri sürülen ‘yumuşama’ beklentisi hiç vakit kaybetmeden boşa çıktı. Özellikle sokaklarda yaşayan hayvanların katledilmesine yönelik yasa tasarısının Meclis’ten geçirilmesi sürecinde sergilenen iktidar tutumu, bu ‘yumuşama’ sürecinin bir yanılsama olduğunu gösterdi.”

AKP’nin kendine hegemonyasını sağlamlaştırmak için hazırladığı planların ele alındığı toplantıda, 31 Mart seçimleri öncesinde farklı siyasi partiler alanını AKP’nin merkezine yerleştirmeye yönelik adımların ele alındığı belirtildi.

Partinin sürdürdüğü asgari ücret çalışmasının olumlu yankılar bulduğu vurgulandı. Partinin sokak hayvanlarının katledilmesine yönelik yasa tasarısına karşı verdiği mücadelenin anlamına dikkat çekildi.

AYM’nin Can Atalay hakkındaki kararının ele alındığı toplantıda, hukukun işlemez hale getirildiği ve Saray iktidarının faşizan karakterinin açıkça ortaya çıktığı belirtildi.

İşgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik katliamlarına karşı direnişi destekleyen parti, halkların kardeşliği ve barış talebini yükseltmeyi amaçlıyor. Partinin yaz sürecini merkezi kamplarla geçirdiği ve geniş çaplı tartışmalar yürüttüğü aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye İşçi Partisi, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu Toplantılarında Neler Konuşuldu? Detaylar Haberimizde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin