1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye, İsrail ile Ticareti Tamamen Durdurdu! – Ticaret Bakanlığı’ndan Sert Açıklama

Türkiye, İsrail ile Ticareti Tamamen Durdurdu! – Ticaret Bakanlığı’ndan Sert Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail İstatistik Kurumu’nun verilerine atıf yaparak, Türkiye’nin İsrail ile ticaret yaptığı iddiasının hükümet tarafından reddedildiği açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti, hükümeti ve halkıyla birlikte Filistin’in yanında dururken, Türkiye’nin 2024 yılında gümrük sistemi kısmen 9 Nisan’da, tamamıyla ise 2 Mayıs’tan itibaren İsrail’e kapalı olduğu belirtildi. Ticaret Bakanlığı Basın Müşaviri Fatih Uysan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İsrail ile ticaretin sürdüğü yönündeki açıklamalarını şaşkınlık ve üzüntüyle takip ettiklerini ifade etti.

Uysan, Filistin’in maruz kaldığı zulmü hatırlatarak, Türkiye’nin Filistin halkıyla olan dayanışmasını vurguladı. 41.000 kişinin şehit olduğu Gazze ve Batı Şeria’da yaşanan olayları, Lübnan’da onlarca kişinin hayatını kaybettiği son olayları hatırlatarak, Türkiye’nin İsrail ile olan ticareti durduran tek ülke olduğunu belirtti. Uysan, yapılan açıklamaların Filistin davası ve Filistinlilerin menfaatleriyle hiçbir alakası olmadığını ve sadece İsrail’in çıkarlarına hizmet ettiğini ifade etti.

Devletin resmi gümrük ve dış ticaret sistemleri ile Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri mevcutken, İsrail kaynaklı dezenformasyonun kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Uysan, söz konusu açıklamaların Türkiye’yi ve hükümeti yıpratma amacı taşıdığını vurguladı. Türkiye’nin Filistin için gösterdiği çabaları sabote etmeye yönelik bu tür açıklamaların asılsız olduğunu ve Türkiye’nin Filistin için yaptığı ihracatın sadece Filistin’e ulaştırılan ve onaylanan ürünleri kapsadığını belirtti.

Son olarak, Ticaret Bakanlığının konuyla ilgili gerekli açıklamayı zaten yapmış olduğunu hatırlatan Uysan, bu tür iftira ve yalanlara karşı Türkiye’nin hukuki yollarla gereken önlemleri alacağının altını çizdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin, hükümeti ve halkının Filistin’e olan desteğinin devam edeceği ve Filistinli mazlumların ihtiyaçlarının karşılanması için gereken adımların atılacağı vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye, İsrail ile Ticareti Tamamen Durdurdu! – Ticaret Bakanlığı’ndan Sert Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin