1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye İsrail Ticaretini Durdurdu!

Türkiye İsrail Ticaretini Durdurdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), iddiasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Türkiye, İsrail’le ticaret yapmaya devam etmiyor. İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri, 2 Mayıs itibarıyla durdurulmuştur. Bu durum tüm ürünleri kapsamaktadır.”

DMM, konuyla ilgili yapılan bazı basın açıklamalarını değerlendirerek, “Türkiye’nin, İsrail ile ticareti durdurduğu ve 2 Mayıs 2024 tarihinde ihracat ve ithalat işlemlerini durdurduğu” açıklamasında bulundu. Bu karar, İsrail’in saldırılarını durdurma politikalarının bir sonucu olarak alınmıştır.

Türkiye, 7 Ekim tarihinden sonra İsrail ile ticareti yavaşlatmış ve 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren 1019 farklı üründe ihracatı durdurmuştur. 2 Mayıs 2024 tarihinden sonra ise ülkeden İsrail’e hiçbir ihracat ve ithalata izin verilmemiştir.

Öte yandan, Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanan ve Filistin topraklarına yönelik tedarik edilen mallar, Filistin kontrolünde ve varış noktası olarak Filistin’e yönlendirilerek taşınmaktadır. Bu malların sadece Filistin tarafından kullanıldığı ve defalarca Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklandığı belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye İsrail Ticaretini Durdurdu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin