1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye, İsrail’e Karşı Soykırım Davasına Müdahil Oluyor – Stratejik Hamle!

Türkiye, İsrail’e Karşı Soykırım Davasına Müdahil Oluyor – Stratejik Hamle!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyeti’nin UAD’de İsrail aleyhinde açtığı soykırım davasına müdahil olma kararı aldığını duyurdu. Bu kararın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki sürecin bir parçası olduğunu belirtti. Yüksel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da konuyla ilgili açıklamalarda bulunduğunu ve Nikaragua ile Kolombiya’nın da davaya müdahil olma taleplerini ilettiğini aktardı. Türkiye’nin bu sürece ilişkin uzun süredir devam eden çalışmalarının sonucunda resmi başvurunun yapılacağını vurguladı.

Yüksel, İsrail’in Filistin’e yönelik uzun yıllara dayanan ayrımcı politikalarını eleştirerek, Filistin topraklarının işgal edilmesi ve sömürgeleştirilmesi amacını güttüğünü belirtti. Ayrıca, İsrail’in hukuk dışı yerleşimcilere alan açarak Filistin halkının temel haklarını ihlal ettiğini söyledi. Yüksel, Filistin meselesinin uluslararası hukuka dayalı kural temelli çözülmesi gerektiğini ve Türkiye’nin İsrail aleyhindeki soykırım davasına müdahil olan ilk İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olacağını belirtti.

Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel, İsrail’in 1948 tarihli Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’ni ihlal ettiğini vurgulayarak uluslararası hukukun herkese eşit bir şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Uluslararası Adalet Divanı’nın bu prensibe inandığını belirten Yüksel, İsrail’in işlediği suçların ortaya çıkarılmasını ve yargılanmasını beklediklerini dile getirdi. Yüksel, Türkiye’nin Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceğini vurgulayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin konusundaki önemli beyanlarını hatırlattı. Türkiye’nin daha adil bir dünya için mücadelesine devam edeceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye, İsrail’e Karşı Soykırım Davasına Müdahil Oluyor – Stratejik Hamle!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin