1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye-Japonya Dostluk İlişkileri 100. Yıl Kutlamaları!

Türkiye-Japonya Dostluk İlişkileri 100. Yıl Kutlamaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye-Japonya dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla İstanbul’daki Sarayburnu Limanı’nda bulunan Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetlerine ait “Kashima” gemisinde bu sabah resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral Rafet Oktar, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi ve birçok davetli katıldı.

Bakan Güler, Türkiye-Japonya ilişkilerinin tarihi bağlara dayandığını belirterek, iki ülkenin birbirinden çok uzak olmasına rağmen Türk ve Japon halkının karşılıklı sevgisi, saygısı ve sempatisinin dünyada benzersiz olduğunu ifade etti.

Güler, Japonya’da yaşanan deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılını kutlamalarının heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Bakan Güler, TCG Kınalıada korvetinin Japonya limanlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerin önemine vurgu yaparak, Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri ile eğitim gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Katsumata, iki ülke arasındaki dostluğu güçlendireceğine inandığını belirtti ve iki ülkenin savunma alanındaki işbirliğinin bölgesel ve uluslararası istikrara katkı sağlayacağını ifade etti.

Filo Komutanı Tümamiral Nishiyama, Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri Eğitim Filosunun İstanbul ziyaretinin anlamına değindi ve eğitim seferinin amacını açıkladı. Nishiyama, Türkiye’nin zengin tarihi ve kültürüne hayran olduklarını ve ilişkileri derinleştirmeyi arzuladıklarını belirtti.

Son olarak, Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetlerine ait “Kashima” ve “Shimakaze” eğitim gemilerinin Türkiye-Japonya dostluk ilişkilerini kutlamak amacıyla İstanbul Sarayburnu Limanı’na demir attığı ve halkın ziyaretine açılacağı, gemilerin 11 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebileceği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye-Japonya Dostluk İlişkileri 100. Yıl Kutlamaları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin