1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Kripto Para Pazarında Dram: Yüzlerce Mağdur Bitay.com’dan Bekliyor

Türkiye Kripto Para Pazarında Dram: Yüzlerce Mağdur Bitay.com’dan Bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’da Türkiye’nin kripto para yatırımında lider konumunu koruduğu ortaya çıktı. Türkiye’nin 85 milyonluk nüfusunun yanı sıra nüfusa oranla baktığınızda da yatırım oranının yüzde 16 olduğu belirtildi. Dünya Ekonomik Forumu verilerine göre, Avrupa ülkeleri arasında kripto para yatırımı yapanların yüzdesi Türkiye’yi ön plana çıkardı. Türkiye’yi bu oranda geride bırakan ülkeler arasında sadece Nijerya ve Vietnam bulunuyor.

Kripto para borsalarının en önemli gelir kaynağının komisyon ücretleri olduğu vurgulandı. Her alım ve satım işlemi için belirlenen oranda komisyon alınmasıyla borsaların kazanç elde ettiği açıklandı. Günlük al-sat işlemleri yapanların borsalar için daha değerli müşteriler olduğu belirtildi. Bu durumun borsalar için sürekli bir kazanç kaynağı oluşturduğu ifade edildi. Bu nedenle birçok girişimcinin kripto para borsası açmayı tercih ettiği aktarıldı.

Kripto para borsalarının yeni kullanıcıları çekmek için hoş geldin bonusları sunduğu belirtildi. Bahis sitelerinde olduğu gibi, borsaların da yeni üyelere çeşitli bonuslar vererek onları kendilerine çekmeye çalıştığı ifade edildi. Bu durumun enflasyon altında ezilen kitleleri kendine çektiği ve bazı kişileri tehlikeli bir alışkanlığa sürüklediği vurgulandı.

Bitay.com adlı borsanın son dönemde bıraktığı yüzlerce mağdurun olduğu ortaya çıktı. Mağdurlardan biri 69 bin lirasını çekmek istemiş ancak aylardır parasını alamadığını belirtti. Bitay.com’un kağıt üzerinde bir adresi ve web sitesi bulunmasına rağmen gerçekte küçük bir işletme olduğu açıklandı. Şirketin ödemeleri ağustos ayında yapacağını duyurduğu ancak Eylül sonuna gelindiğinde ödemelerin hala yapılamadığı ifade edildi. Uzmanlar, kullanıcıların küçük bonuslarla abone yapıldığını ve paraların toplandığını belirtti. Şirketin beklenen getiriyi sağlayamadığı ve toplu para çekme taleplerini karşılamadığı için likidite krizi yaşadığı açıklandı. Mağdur olan kullanıcılar, kripto para piyasalarıyla ilgili uzmanların uyarılarını dikkate alarak benzer durumların tekrar yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Kripto Para Pazarında Dram: Yüzlerce Mağdur Bitay.com’dan Bekliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin