1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye Kültür Yolu Festivali Samsun’da Başladı!

Türkiye Kültür Yolu Festivali Samsun’da Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 16 şehirde gerçekleşen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü durağı Samsun oldu. Festival, 08-16 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, atölyeler, söyleşiler ve gastronomi etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanı, Samsun Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Samsun’un Türk turizminin Karadeniz’deki lokomotifi olma hedefinin bir adımını attığını belirtti. Türkiye’nin turizm alanındaki başarı ivmesine dikkat çeken Bakan, turizmde elde edilen kazanımların korunmasının ve devamının önemine vurgu yaptı.

Bakan Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dünyanın en büyük ve kapsamlı festivali olduğunu ve Samsun’un bu markanın bir parçası olduğunu ifade etti. Ayrıca, Almanya’nın tur operatörlerinden biri olan FTI’nın operasyonlarını durdurma kararına da değinerek Bakanlık olarak bu konuda kriz masası oluşturduklarını belirtti.

Samsun’da gerçekleşen etkinlikler kapsamında Atatürk Portresi ve Atatürk Mozaik Portre çalışmaları da yer alıyor. 155 bin kişinin katılımı ile oluşturulacak Atatürk Portresi, Panorama Müzesi’nde sergilenecek. Ayrıca, 55 bin mozaik taşından oluşan Atatürk Mozaik Portre çalışmasına destek vermek amacıyla Bakan Ersoy ilk taşı koydu.

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Samsun ayağı, yenilikçi etkinlikleri ve zengin içeriği ile katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Kültür Yolu Festivali Samsun’da Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin