1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Türkiye, Mobil Kullanım Süresinde Avrupa’da Birinci Sırada!

Türkiye, Mobil Kullanım Süresinde Avrupa’da Birinci Sırada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde Türkiye, abone başına aylık ortalama 477 dakika mobil kullanım süresi ile Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı. Ülkemizde mobil abone sayısı 2023 yılının son çeyreğinde yüzde 108’lik bir yaygınlık oranına ulaşarak 92 milyon 230 bin 985’e yükseldi. 2023 yılında toplamda 321,4 milyar dakika mobil ve sabit trafik miktarına ulaştık. Ekim-Aralık döneminde mobil trafik miktarı 78,9 milyar dakika iken sabit trafik miktarı 1,2 milyar dakika olarak gerçekleşti.

Türkiye, 2023’ün dördüncü çeyreğinde kişi başına ortalama 477 dakika mobil kullanımla Avrupa’daki diğer ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. 2012’den beri en fazla cepten görüşme yapan ülke olan Türkiye, Norveç, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, İzlanda ve Çekya gibi ülkeler ile arasındaki farkı gittikçe açtı. Ayrıca, Türkiye’deki aboneler Almanya’nın üç katı ve Avrupa ortalamasının iki katı görüşme süresi gerçekleştirdi. Batı Avrupa ülkelerinde ARPU yani abone başına aylık gelir 17,21 euroyken Türkiye’de bu rakam 4,26 euro oldu. Bu durum Türkiye’nin hem konuşma süresi hem de aylık gelir açısından avantajlı bir konumda olduğunu göstermektedir.

Tansu Çiller ile Süleyman Demirel arasında gerçekleşen ilk cep telefonu görüşmesinin üzerinden 30 yıl geçti. 1994 yılında gerçekleşen bu önemli görüşme ile cep telefonları hayatımızdaki yerini sağlamlaştırmıştır. Bugün, Türkiye’de mobil kullanımın bu denli yaygınlaşması ve abone sayısının hızla artması, iletişim alanındaki hızlı gelişmeyi gözler önüne sermektedir.

Sonuç olarak, Türkiye mobil iletişim alanında Avrupa’da önemli bir konuma sahiptir. Hem konuşma süresi hem de aylık gelir konusunda üst sıralarda olan Türkiye, abonelerinin yoğun bir şekilde mobil hizmetleri kullandığını ve bu alanda hızla geliştiğini göstermektedir. Gelecekte de mobil iletişimin Türkiye’deki önemi ve kullanımı artarak devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye, Mobil Kullanım Süresinde Avrupa’da Birinci Sırada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin