1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye-Somali-Etiyopya İlişkileri Gerginliği Çözmeye Çalışıyor

Türkiye-Somali-Etiyopya İlişkileri Gerginliği Çözmeye Çalışıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Somali ilişkileri, Somali ile Etiyopya arasındaki gerginlik, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye ile Somali arasındaki iş birliğinin önemini vurguladı. Somali’nin Etiyopya ile yaşadığı gerginliğin çözümü için Türkiye’nin gayretlerine devam edeceğini belirterek, Türkiye’de gerçekleşecek ikinci tur görüşmelerinde somut sonuçlar beklendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali ile telefonda görüşmüştü. Görüşmede Türkiye ile Etiyopya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alınmıştı.

Erdoğan, Etiyopya’nın Filistin davasına destek vermesinin uluslararası toplumun kalıcı barış için çabalarına katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye’nin arabuluculuğunda, Etiyopya ile Somali arasında yürütülen Ankara Süreci kapsamında iki ülke heyetleri 12 Ağustos’ta başkentte bir araya gelecek. Diplomatik kaynaklara göre, Ankara’da yapılacak ikinci tur görüşmeleri ile iki ülkenin ihtiyaç, kaygı ve yaklaşımlarının dikkate alınarak uzlaşı sağlanması hedefleniyor.

Etiyopya, dünyada denize erişimi olmayan en büyük nüfusa sahip bir ülke. Eritre’nin 1991’de bağımsızlığını kazanması ile denize erişimini kaybeden Etiyopya, Kızıldeniz’e erişim konusunu Somaliland ile görüşmüştü, bu durum Somali’nin ve uluslararası toplumun tepkisine yol açmıştı.

Etiyopya ile Somali Dışişleri Bakanları arasında yapılan müzakereler sonuçsuz kalmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye-Somali-Etiyopya İlişkileri Gerginliği Çözmeye Çalışıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin