1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye ve AB Arasındaki Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu Toplantısı Brüksel’de Başlıyor!

Türkiye ve AB Arasındaki Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu Toplantısı Brüksel’de Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlenen Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu’nun ilk toplantısı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis başkanlığında gerçekleştirilecek. Toplantıda, AB ve Türkiye iş dünyası temsilcilerinin de katılımıyla çeşitli konular ele alınacak ve hükümetler arası görüşmeler gerçekleştirilecek. Ekim 2023’te gerçekleştirilen Ticaret Çalışma Grubu toplantısında belirlenen yol haritası çerçevesinde ikili ticari sorunlar ve yeşil ve dijital gündem gibi konular ele alınacak. Ayrıca Türkiye-AB ticari ve ekonomik işbirliğinin derinleştirilmesine yönelik görüşmeler de yapılacak.

Kasım 2023’te Türkiye-AB Siyasi, Ticari ve Ekonomik İlişkilerinin Mevcut Durumu Üzerine Ortak Bildiri’de yer alan tavsiyeler doğrultusunda kurulan Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğunun ilk toplantısı, 8 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu mekanizma sayesinde Türkiye-AB arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin en üst düzeyde ele alınması ve mütekabiliyet çerçevesinde geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca Gümrük Birliği’nin güncellenmesi sürecine yönelik adımların atılmasına da katkı sağlayacak olan bu diyalog, ilişkilerin daha da güçlenmesine olanak tanıyacak.

Toplantı, Brüksel’de gerçekleştirilecek ve Türkiye ile AB arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geleceği açısından önem arz ediyor. İki taraf arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesi ve ticaretin artırılması amacıyla yapılan bu toplantı, mevcut sorunların çözümüne yönelik adımların atılmasına yardımcı olacak. Ayrıca yeşil ve dijital alanlarda işbirliğinin artırılması ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yeni fırsatlar yaratılması hedefleniyor.

Türkiye ve AB arasındaki Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu’nun ilk toplantısı, tarihi bir öneme sahip olacak ve ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak. İki taraf arasındaki ticaretin artırılması ve ekonomik işbirliğinin derinleştirilmesine yönelik adımların atılması için yapılan bu toplantı, gelecekteki işbirliği alanlarının belirlenmesine de yardımcı olacak. Bu noktada, Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerin daha da güçlenerek, karşılıklı faydaya dayalı bir ticaret ortamının oluşturulması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ve AB Arasındaki Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu Toplantısı Brüksel’de Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin