1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye ve AB Sağlık Diyaloğunda İş Birliği Vurgusu

Türkiye ve AB Sağlık Diyaloğunda İş Birliği Vurgusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı ile AB Komisyonu arasında ortak açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, Sağlık Bakanı ve AB Komisyonu’nun sağlık ve gıda güvenliğinden sorumlu üyesi, Ankara’da gerçekleşen AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Sağlık Diyaloğu toplantısında bir araya geldi. İlk toplantı 30 Kasım 2021’de yapılmıştı. Covid-19 salgını sürecinde olduğu gibi Türkiye ile AB arasındaki sağlık alanındaki iş birliğinin önemi vurgulandı. Toplantıda sınır ötesi sağlık tehditleri, kanserle mücadele, iklim değişikliğinin halk sağlığına etkisi ve ruh sağlığı konuları ele alındı. Taraflar arasında yakın iş birliği gerekliliği vurgulandı.

Kanserle mücadele konusunda taraflar arasında daha olumlu sonuç almak için iş birliğinin arttırılması konusunda görüşmeler yapıldı. İklim değişikliğinin halk sağlığına etkisi konusunda taraflar iş birliğinde mutabık kaldı. Ruh sağlığı da toplantının önemli konularından biri oldu. Eğitim, dijitalleşme, çevre ve iklim gibi konuların ruh sağlığı üzerindeki etkisi de görüşüldü.

Bakan Koca, Kyriakides’e teşekkür ederek, AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Sağlık Diyaloğu’nun sağlık alanındaki iş birliğini güçlendireceğine ve farklı alanlardaki çalışmalara olumlu etki yapacağına inandığını ifade etti. Toplantının ardından taraflar, Yüksek Düzeyli Sağlık Diyaloğu’nun önemine dikkat çekerek, bir sonraki toplantının 2025’te yapılmasına karar verdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ve AB Sağlık Diyaloğunda İş Birliği Vurgusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin