1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye ve ABD, IŞİD Bağlantılı Şahısların Malvarlıklarını Dondurdu!

Türkiye ve ABD, IŞİD Bağlantılı Şahısların Malvarlıklarını Dondurdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IŞİD terör örgütü ile finansman ve lojistik faaliyetlerde bulunduğu değerlendirilen üç şahsın malvarlıklarının dondurulduğunu bildirdi. Amerika Birleşik Devletleri ile eşzamanlı olarak alınan bu kararın, terör örgütlerinin finansman kaynaklarının kurutulmasına yönelik kullanılan hukuki araçların etkin bir şekilde işlediğini göstermesi açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Kararda belirtilen üç kişi arasında iki Özbekistan ve bir Rusya doğumlu bireylerin bulunduğu bilgisi yer aldı. Bu kişilerin IŞİD ile bağlantılı oldukları ve terör örgütüne yardım ettikleri şüphesiyle mal varlıklarının dondurulduğu belirtildi. Aynı zamanda ABD Hazine Bakanlığı da Ankara ile işbirliği yaparak, IŞİD terör örgütü ile bağlantılı bir insan kaçakçılığı şebekesinde faaliyet gösteren üç kişiye yaptırım uyguladı.

ABD’nin açıklamasında, Türkiye ile yapılan yakın işbirliği sayesinde, her iki ülkenin de terör örgütleri ile mücadelede ortak adımlar attığına dikkat çekildi. Bu işbirliği çerçevesinde, hem Türkiye’nin hem de ABD’nin terör örgütleri ve onların finansman kaynaklarıyla mücadele konusunda kararlı oldukları ve uluslararası işbirliğine önem verdikleri belirtildi.

Dondurulan malvarlıklarının terör örgütlerine destek sağlamak amacıyla kullanıldığı ve bu kaynakların kurutulması için uluslararası işbirliğinin önemli olduğu vurgulandı. Öte yandan, IŞİD’e karşı yürütülen ortak çalışmaların etkili bir şekilde devam ettiği ve terör örgütlerine karşı alınan tedbirlerin artarak sürdürüleceği de ifade edildi.

Sonuç olarak, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nin terör örgütlerine karşı yürüttüğü ortak mücadele kapsamında alınan bu önlemlerin, uluslararası arenada terörizmle mücadele konusunda önemli adımlar olduğu ve bu tür faaliyetlere destek sağlayan kişilerin cezalandırılması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ve ABD, IŞİD Bağlantılı Şahısların Malvarlıklarını Dondurdu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin