1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TÜRKİYE VE AVRUPA ÜLKELERİ ARASINDA SAAT FARKI 2’YE ÇIKIYOR: İŞTE DETAYLAR!

TÜRKİYE VE AVRUPA ÜLKELERİ ARASINDA SAAT FARKI 2’YE ÇIKIYOR: İŞTE DETAYLAR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde sadece belirli ülkeler tarafından tercih edilen kalıcı saat uygulaması, toplumun geniş kesimleri tarafından eleştirilerle karşılanırken, hükümet yetkilileri bu düzenlemenin enerji tasarrufu sağladığını savunarak uygulamayı devam ettirmekte kararlı. Türkiye’de ise 2016 yılından beri yaz ve kış saati uygulamaları kullanılmamaktadır. Avrupa ülkeleriyle saat farkı olan Türkiye, bu farkın 2 saate çıkmasına sebep olacak şekilde kış saati uygulamaya sokmayacak, ancak Avrupa ülkeleri saatleri geri alarak saat farkını artıracaktır. Avrupa ülkeleri için kış saati uygulaması 26 Ekim’i 27 Ekim’e bağlayan gece gerçekleştirilecek.

Geçmişte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Alparslan Bayraktar, “Yaz saati uygulaması yıl boyunca devam edecek” açıklamasını yapmıştır. Türkiye’de 2016 yılında yaz ve kış saati uygulamalarının kaldırılmasının ardından, yaz saati uygulaması kalıcı hale getirilmiştir. Bu kararla birlikte Türkiye, GMT+3 saat dilimini kullanmaya başlamıştır. Kuzey yarım kürede çoğu ülke ekim ayının sonunda saatlerini bir saat geri alarak kış saati uygulamasına geçerken, Türkiye aynı saat diliminde sabit kalmıştır.

Berat Albayrak döneminde başlatılan kalıcı yaz saati uygulamasının temel amacı enerji tasarrufu olarak belirtilmektedir. 2016 yılında başlayan uygulama, zamanla uzatılarak 2018 yılında kalıcı hale getirilmiştir. Bilim ve Aydınlanma Platformu’nun verilerine göre, dünya genelinde yaklaşık yüzde 40’lık bir kesim gün ışığından daha verimli yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla geçici yaz saati uygulamalarını tercih etmektedir.

Sonuç olarak, Türkiye’de kış saati uygulaması olmaması nedeniyle saatler sabit kalmaya devam ederken, Avrupa ülkeleri saatleri geri alarak saat farkını artıracaktır. Yaz saati uygulamasının yıl boyunca devam edeceği belirtilirken, bu uygulamanın enerji tasarrufu sağladığı ve gün ışığından daha verimli yararlanmayı hedeflediği vurgulanmaktadır. Geçmişte alınan kararlar doğrultusunda Türkiye, kalıcı yaz saati uygulamasıyla GMT+3 saat dilimini benimsemiş ve bu uygulamayı sürdürmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜRKİYE VE AVRUPA ÜLKELERİ ARASINDA SAAT FARKI 2’YE ÇIKIYOR: İŞTE DETAYLAR!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin