1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye ve Rusya Dışişleri Bakanları İstanbul’da Buluştu: İlişkiler ve Ziyaret Hazırlıkları Görüşüldü

Türkiye ve Rusya Dışişleri Bakanları İstanbul’da Buluştu: İlişkiler ve Ziyaret Hazırlıkları Görüşüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da gerçekleştirilen 3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu’nun 3. Toplantısı sırasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Görüşme, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuları ele aldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BRICS Zirvesi vesilesiyle yapacağı Kazan ziyareti için hazırlıklar konuşuldu.

Toplantı, İstanbul’da gerçekleştirildi ve Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, platformun 3. Toplantısı sırasında pek çok bölgesel konuyu ele almak üzere Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Görüşme, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel meseleleri de kapsadı.

Görüşmede, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular ve işbirliği imkanları ele alındı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, platformun 3. Toplantısı sırasında bir araya gelerek önemli konuları masaya yatırdılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BRICS Zirvesi vesilesiyle yapacağı Kazan ziyareti için hazırlıklar da görüşülen konular arasındaydı. Türkiye ve Rusya arasındaki işbirliğinin yanı sıra bölgesel meselelerin de ele alındığı görüşmede, platform üyesi ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin artırılması için neler yapılabileceği konuşuldu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında gerçekleşen görüşme, Türkiye’nin bölgesel işbirliği platformlarına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. İki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu’nun çalışmaları ve hedefleri de ele alındı.

Sonuç olarak, İstanbul’da gerçekleştirilen 3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu’nun 3. Toplantısı sırasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında gerçekleşen görüşme Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular ve işbirliği imkanlarını ele aldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kazan ziyareti için yapılacak hazırlıklar da konuşulan konular arasındaydı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ve Rusya Dışişleri Bakanları İstanbul’da Buluştu: İlişkiler ve Ziyaret Hazırlıkları Görüşüldü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin