1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye ve Venezuela Arasında Altın Anlaşması: Maduro’dan Açıklama!

Türkiye ve Venezuela Arasında Altın Anlaşması: Maduro’dan Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Türkiye ile ülkenin güneyindeki sahalardan altın çıkarmaya yönelik bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Maduro, Türkiye’nin yatırımı ile altın madenciliği faaliyetlerinin süreceğini belirtirken, bölgedeki sahaların geliştirileceğini ve “doğaya saygılı ve üretken bir örnek” oluşturacaklarını söyledi. Ancak anlaşmanın ayrıntıları ve hangi kuruluşların bu faaliyetleri yürüteceği hakkında detay vermedi.

Ülkenin güneyinde geniş alanlarda çetelerin kontrolünde yasa dışı madencilik faaliyetlerinin yapıldığı biliniyor. Bu durumda madenciler silah zoruyla ve kötü çalışma koşullarında çalıştırılırken, kaçak madenlerden sızan zehirli atıkların toprak ve suya karıştığı belirtiliyor. Maduro’nun yerel televizyona yaptığı açıklamada amonyak rafinerisi inşası ve “gaz rezervlerinin kullanımı” konusunda da Türkiye ile anlaşmalar imzaladıklarını duyurdu. Bu anlaşmaları “petrol, gaz ve altının geleceği için 3 muhteşem proje” olarak nitelendirdi.

2013 yılından bu yana Venezuela Devlet Başkanlığı koltuğunda oturan Maduro, 28 Temmuz’da yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olacak.

Ankara-Karakas ilişkileri, Venezuela’da 2018’deki siyasi kriz döneminde daha da güçlendi. Maduro’nun başkanlığının meşru olup olmadığı sorgulandığı bir dönemde Türkiye, Karakas hükümetine açık destek verdi ve Batı yaptırımlarına karşı çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maduro’nun Türkiye ziyareti sırasında iki ülkenin uluslararası alanda birçok konuda benzer görüşlere sahip olduklarını ve Venezuela’ya yönelik tek taraflı yaptırımlara karşı olduklarını belirtti.

Aynı yıllarda iki ülke arasında altın ticaretinde hızlı bir artış yaşandı. Venezuela ve Türkiye, ticaret hacimlerini üç katına çıkarmayı hedefleyerek halihazırda 1 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmini artırmak istiyor. Erdoğan’ın Venezuela’yı ziyaret etmesi beklenirken henüz net bir tarih belirlenmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aralık 2018’de Karakas’a resmi ziyaret gerçekleştirmiş ve bu ziyaret Türkiye’den Venezuela’ya Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleşen ilk ziyaret olmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ve Venezuela Arasında Altın Anlaşması: Maduro’dan Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin