1. Haberler
  2. Ankara
  3. Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı Mehmet Doğan’ın Vefatıyla İlgili Açıklama!

Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı Mehmet Doğan’ın Vefatıyla İlgili Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Yazarlar Birliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Mehmet Doğan’ın vefatına ilişkin bilgilere yer verildi. Bir süredir tedavisi devam eden Şeref Başkanları Mehmet Doğan, Hakk’ın rahmetine kavuştu. Cenaze namazı 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü ikindi namazını müteakip, Hacı Bayramı Veli Camii’nde kılınacaktır. Ülkemizin başı sağolsun.

Mehmet Doğan, Ankara’nın Kalecik ilçesinde 1947 yılında doğmuştur. Ankara Gazi Lisesi mezunu olan Doğan, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde radyo-televizyon uzmanlık bölümünü başarıyla tamamlamıştır. 1972-1974 yılları arasında Türk Tarih Kurumu Yeni Türkiye Araştırma Merkezi’nde dokümantalist olarak çalışmış ve askerlik görevinin ardından Dergah Yayınları’nda yayın yönetmeni olarak görev almıştır.

Yayıncılığa ara verip Ankara’ya döndükten sonra “Büyük Türkçe Sözlük”ü hazırlamaya başlayan Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluş çalışmalarını yürütmüş ve Birlik Yayınları’nı kurmuştur. Çeşitli kuruluşlarda görev almış olan Doğan, Gazete ve dergilerde günlük ve haftalık yazılar yazmıştır.

Mehmet Doğan, fikir ve basın tarihi, dil gibi alanlarla ilgili çalışmalarına ek olarak, Mehmed Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konularında da çalışmalar yapmıştır. Ayrıca siyasi ve sosyal tarih, Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi ve Türk Aile Ansiklopedisi gibi yayınlara katkıda bulunmuş ve televizyon metinleri ile senaryolar yazmıştır.

Doğan’ın Türkiye’de yazarlık öğretimi ve kültür-sanat faaliyetleri alanındaki katkıları da önemlidir. Şiir şölenlerinin düzenlenmesine öncülük etmiş, çeşitli ödüller almış ve çok sayıda kitap, sözlük ve belgesel hazırlamıştır.

Mehmet Doğan’ın vefatı edebiyat ve kültür dünyasında büyük bir kayba yol açmıştır. Türkiye’nin önde gelen yazarlarından biri olan Doğan, eserleri ve katkılarıyla unutulmaz bir iz bırakmıştır. Hepimizin başı sağ olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı Mehmet Doğan’ın Vefatıyla İlgili Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin