1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde Eğitim Müfredatı: Eleştiri ve Önerilere Kapalı mı?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde Eğitim Müfredatı: Eleştiri ve Önerilere Kapalı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim herkesin en öncelikli ve ortak meselesidir. Müfredatın çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandırması son derece önemlidir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır çağdaş bir eğitim sunulmalıdır. Yeni nesillerin ve ülkemizin geleceği için belirleyici bir rol oynayan müfredat çalışmaları, bilimsel temellere dayalı, şeffaf ve katılımcı bir şekilde yürütülmelidir.

Dünyadaki eğitim sistemleri arasında rekabet giderek artarken ve ülkenin yüksek katma değerli bir ekonomi olma hedefiyle, çocuklarımız ve gençlerimizin düşük kaliteli bir eğitim almasına izin verilmemelidir. Cumhuriyet değerlerine sahip, demokrasi ilkelerini benimsemiş, bilim ve teknoloji alanında yetkin, sosyal ve duygusal becerileri gelişmiş, özgür düşünen bireyler yetiştirmek, çağdaş bir uygarlık seviyesini aşmanın anahtarıdır.

Geçtiğimiz Cuma günü açıklanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlıklı eğitim müfredatının, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır çağdaş bir eğitimin gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığı detaylı bir şekilde değerlendirilmelidir.

Ülkemizin geniş bir eğitim paydaşları ekosistemine sahip olduğu unutulmamalıdır. Müfredat hazırlık sürecinde yer alan kişi ve kurumların şeffaf bir şekilde açıklanması, farklı görüşlere sahip eğitim uzmanları ve STK’ların sürece daha fazla dahil edilmesi, yeni müfredatın uygulanmasından önce yeterli geri bildirim süresi verilmesi gerekmektedir. Eğitimdeki bu önemli değişiklikler yap-boz tahtasına dönüştürülmemelidir.

Müfredatın güncellenmesi ve geliştirilmesi sürecinde paydaşların fikirlerine ve gözlemlerine daha fazla yer verilmesi, sürecin daha şeffaf ve katılımcı hale gelmesini sağlayacaktır. Gelen geri bildirimlerin dikkate alınarak müfredatta yapılacak revizyonlar açık bir şekilde belirtilmelidir.

Bilimsel temellere dayalı, farklılıklara saygılı, çocukların ve gençlerin potansiyellerini en üst seviyede gerçekleştirmelerini sağlayacak bir müfredat, ülkenin çağdaş uygarlık seviyesini aşmasına yardımcı olacaktır. Eğitim, her birimizin geleceği ve ülkemizin kalkınması için kilit bir öneme sahiptir ve bu nedenle müfredatın kalitesi ve sağlaması gereken standartlar üzerinde durulmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde Eğitim Müfredatı: Eleştiri ve Önerilere Kapalı mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin