Mehmet Selvili, 1916 yılında Türkiye’ye göç eden İskeçe kentinden gelen bir Türk-Yunan mübadelesi göçmenidir. Yanında sadece en büyük oğlu Hilmi’yi getirmiş, diğer 5 çocuğu daha sonra Türkiye’ye gelerek vatandaşlık aldı ancak nüfuslarına kaydedilmemiştir. Mehmet Selvili’nin vefatıyla tüm miras, resmi kayıtlarda tek mirasçı olan Hilmi Selvili’ye kalmıştır. Diğer çocuklar zamanla vefat etmiş, sadece Osman Nuri Selvili, Esen Gül Berker’i evlatlık almıştır. Esen Gül Berker, babasının miras hakkı için Ocak ayında dava açmış ve davaya ilişkin duruşmalar İzmir’de devam etmektedir.
Mahkeme, Hilmi Selvili, Mustafa Selvili ve Osman Nuri Selvili’nin mezarlarına fethi kabir işlemi uygulanması kararı vermiştir. Ancak mezar açma ve DNA örneği alma işlemi öncesinde, Selvili ailesinin mevcut mirasçıları duruma itiraz etmiş ve mahkeme, beyanda bulunmaları için izin vermiştir.
Davanın 3’üncü duruşmasında, davacı Esen Gül Berker ve tarafların avukatları hazır bulunmuştur. Berker’in avukatı, Hilmi Selvili mirasçılarına, Osman Nuri Selvili’nin Hilmi Selvili’nin kardeşi olduğunu kabul edip etmediklerini sormuş, mirasçıların vekili ise Osman Nuri’nin kardeşi olmadığını belirtmiştir.
Hakim, önce taraf teşkilinin sağlanmasının ardından fethi kabir yapılacağını söylemiş, ancak Hilmi Selvili’nin mirasçılarının vekili reddihakim talebinde bulunmuştur. Reddihakim talebi üst mahkemeye gönderilmiştir. Duruşmada, Hilmi Selvili ve Osman Nuri Selvili’nin mezarlarının değiştirilmesi konusunda şüpheler dile getirilmiş ve bu konuda önlem alınması talep edilmiştir. Ancak mezarların taşınmasının mümkün olmadığı belirtilmiş, hakim de bu aşamada herhangi bir işlem yapılmayacağına karar vermiş ve davayı ertelemiştir.