1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’de Enerji Projeleri İçin Taşınmazlar Acele Kamulaştırılacak!

Türkiye’de Enerji Projeleri İçin Taşınmazlar Acele Kamulaştırılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de farklı illerde yapılacak enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Konu hakkında Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’ye yansıdı. Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde doğal gaz dağıtım tesisi kurulması planlandığı için EPDK tarafından bazı taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmesi amacıyla acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Konya ve Ankara’da bulunan taşınmazlar, Kulu GES ve Bil-2 GES elektrik üretim tesislerinin yapılması için EPDK tarafından Hazine adına tescil edilmesi amacıyla acele kamulaştırılacak. Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü, Çayırhan Termik Santrali’nde kullanılan kömür temini için Beypazarı ilçesindeki maden ruhsat sahasında kömür üretimini gerçekleştirmek üzere karo sahaları ve yer üstü tesislerini içeren taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi.

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, “154 kV Pelitözü TM İrtibat Hatları Projesi” kapsamında Bilecik’te bulunan taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde ve iletken salınım gabarisinin irtifak hakkı kurulması için acele kamulaştırılmasına karar verdi. Bu kararlar, ülke genelinde enerji üretimini ve iletimini geliştirmeye yönelik stratejiler çerçevesinde alındı ve önemli enerji projelerinin hayata geçirilmesine destek sağlayacak.

Böylece, Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılamak için gerekli altyapı ve tesislerin inşası için gerekli adımlar atılmış oldu. Kamulaştırma kararları, mevcut tesislerin verimliliğini artıracak ve enerji sektöründeki büyümeyi destekleyecek önemli bir rol oynayacak. Enerji alanındaki bu gelişmeler, ülkenin enerji bağımsızlığını güçlendirmeye ve sürdürülebilir bir enerji politikası yürütmeye yönelik olarak önemli bir adımı teşkil ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Enerji Projeleri İçin Taşınmazlar Acele Kamulaştırılacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin