1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’de İkinci El Araç Pazarı Haziranda Daraldı, Fiyatlar Geriledi!

Türkiye’de İkinci El Araç Pazarı Haziranda Daraldı, Fiyatlar Geriledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, haziranda mayıs ayına göre %2 azalırken, geçen yılın aynı ayına kıyasla %13 düşüş yaşandı. Indicata’nın ikinci el çevrim içi pazar raporuna göre, geçen ay çevrim içi platformlarda 330,405 kurumsal ilan yayınlandı. Bu ilan sayısında mayıs ayına göre %20’lik bir azalma yaşanırken, 2023 Haziran ayına göre %11 artış meydana geldi. Haziran ayında yayınlanan ilanların %48’lik kısmı olan 156,974 araç satıldı. Satış adetlerinde ise mayıs ayına göre %2, geçen yılın aynı dönemine göre %13 azalma görüldü. İlan sayısında ise yılın ilk 6 ayında geçen seneye göre %8 artış yaşanırken, satışlarda %1’lik bir yükselme meydana geldi.

Haziran ayında ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında en çok satışı yapılan 35 markanın 249 modeline ait 352,619 ilan üzerinden yapılan analize göre, perakende fiyatlar bir önceki aya göre %2 düştü. Toptan satış fiyatlarında ise bu düşüş %3.41 olarak kaydedildi. Araç yaşlarına göre fiyat değişimlerine bakıldığında, 0-6 yaş arasındaki araçlarda fiyatların %1’in altında arttığı, 6 yaş üstü araçlarda ise %0.35 düşüş olduğu belirlendi.

Motor tipine göre değerlendirildiğinde, haziranda en çok dizel araçlar (91,797 adet) satıldı. Dizel araçları benzinli ve oto gazlı araçlar takip etti. Hibrit araç satışları 1421 adet olurken, elektrikli araç satışları 1391 olarak gerçekleşti. Elektrikli araç satışları geçen senenin aynı dönemine göre %88 artış gösterdi. Ortalama olarak, ikinci el çevrim içi pazarda araçların satış hızı 51 gün olarak belirlendi. Renault marka araçlar 42 gün ortalama satış hızıyla dikkat çekerken, Mercedes-Benz markalı araçlar 65 günlük satış süresiyle en yavaş satılan araçlar oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de İkinci El Araç Pazarı Haziranda Daraldı, Fiyatlar Geriledi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin