1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Türkiye’de İkinci El Araç Pazarı Şubatta Hızla Büyüdü: Satışlar Yüzde 35 Arttı!

Türkiye’de İkinci El Araç Pazarı Şubatta Hızla Büyüdü: Satışlar Yüzde 35 Arttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında geçen şubat ayında satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artarak 170 bin 457 olarak kaydedildi. Bu bilgi, Indicata’nın ikinci el çevrim içi pazar raporundan elde edilen verilere dayanmaktadır. Bu dönemde çevrim içi mecralarda toplamda 363 bin 1 kurumsal ilan yayınlanmış ve bunlardan 170 bin 457 adedi satılmıştır. İlan adedi geçen yıla göre yüzde 4 artarken, satış adedi ise yüzde 35 artış göstermiştir.

Şubat ayında ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında perakende fiyatlar, bir önceki aya göre ortalama yüzde 0,23 artış göstermiştir. Bu artış yıl başından itibaren ise yüzde 0,17 olarak belirlenmiştir. Motor tipine göre değerlendirildiğinde, geçen ay en çok dizel araçlar tercih edilmiştir. Toplamda 100 bin 265 adet dizel araç satılırken, bunu 62 bin 931 adetlik benzinli araç ve 4 bin 517 adetlik oto gazlı araç takip etmiştir. Hibrit otomobil satışları 1548 adet olurken, ikinci el elektrikli araç satışları ise 1196 adet olarak gerçekleşmiştir. Şubat 2023’te ise 293 adet ikinci el elektrikli araç satılmıştır.

Rapora göre, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, dizel araçların satış payı yüzde 7 oranında azalırken, elektrikli araçların satış payı ise yüzde 201,8 artmıştır. Bu veriler, Türkiye’deki ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarının önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Sonuç olarak, ikinci el araç pazarında yaşanan bu artışlar ve değişimler, sektörün geleceği hakkında önemli ipuçları vermektedir. Bu verilerin işaret ettiği gibi, gelecekte elektrikli araçların ikinci el pazarda daha fazla yer kaplayabileceğine dair belirgin bir eğilim gözlemlenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de İkinci El Araç Pazarı Şubatta Hızla Büyüdü: Satışlar Yüzde 35 Arttı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin