1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Türkiye’de Otomatik Vitesli Araba Kullanırken Yapılmaması Gereken 6 Tehlikeli Hata!

Türkiye’de Otomatik Vitesli Araba Kullanırken Yapılmaması Gereken 6 Tehlikeli Hata!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de otomatik vitesli otomobillerin satışları hızla artmaktadır. Manuel vitesli araçlara olan ilgi ise gün geçtikçe azalmaktadır. Otomobil alırken yakıt türü ve motor tipi gibi faktörlerin yanı sıra şanzıman tipi de önemli bir tercih sebebidir. Otomatik vitesli araç kullanıcılarına, dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar arasında, yokuş aşağı inerken boş konum kullanmamak, hareket halindeyken vites değiştirmemek, uzun süre bekleme durumlarında vitesi D konumunda bırakmamak, benzin seviyesini düşük tutmamak, araca aşırı yük yüklememek ve şanzımana su kaçırmamak gibi hatalar bulunmaktadır.

Yokuş aşağı inerken boş konumda gitmek, aracı hızlandırmayı değil yavaşlatmayı sağlar. Ayrıca, şanzımanın düzgün çalışması için gerekli olan yağlamayı engelleyebilir ve araca zarar verebilir. Hareket halindeyken vites değiştirmek, şanzıman bandının aşınmasına neden olabilir ve onarımı zaman alıcı ve masraflı bir hale getirebilir. Uzun süre bekleme durumlarında vitesi P konumunda bırakmamak, kavramanın ve şanzımanın ısınmasına neden olabilir ve masraflı bir onarım gerektirebilir. Benzin seviyesini düşük tutmak, aracın parçalarının aşınmasına neden olabilir. Ağır yükler taşımak ise şanzımanın erken aşınmasına sebep olabilir.

Şanzımana su kaçırma, büyük masraflara yol açabilir. Su, şanzımanın içinde debriyaj plakalarının çözülmesine neden olabilir. Bu hataların yapılması durumunda, yüksek maliyetler ortaya çıkabilir. Özellikle vites değişikliği sırasında veya araca aşırı yük yüklenmesi durumunda, şanzımanda deformasyonlar oluşabilir ve 100 bin liraya kadar maliyetler ortaya çıkabilir. Bu hatalardan kaçınarak otomatik vitesli araçları daha uzun ömürlü ve güvenli bir şekilde kullanmak mümkündür. Uzmanlar, bu hataların yapılmaması durumunda araçların daha uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılabileceğini belirtmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Otomatik Vitesli Araba Kullanırken Yapılmaması Gereken 6 Tehlikeli Hata!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin