1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye’de Sıcaklıklar Yükseliyor, Hafta Sonu İçin Beklentiler!

Türkiye’de Sıcaklıklar Yükseliyor, Hafta Sonu İçin Beklentiler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde Türkiye’yi etkisi altına alan yağışlı hava ve serin sıcaklıklar artık geride kalıyor. Meteoroloji uzmanlarına göre, sıcaklıklar yavaş yavaş artacak ve özellikle hafta sonunda Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte yaz mevsimini aratmayacak sıcaklıklar yaşanacak. Bazı bölgelerde 30 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Marmara Bölgesi’nde, sisli ve puslu hava Sabah ve öğle saatlerinde etkili olacak. İstanbul’un Avrupa Yakası ve Doğu Karadeniz’de yerel yağmur geçişleri yaşanabilir. Sıcaklıklar iç bölgelerde ve doğuda 4 dereceye kadar yükselecek.

Hafta sonuna doğru sıcaklıklar özellikle iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanı Mehmet Özdemirci, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını ve büyük şehirlerde yağış beklenmediğini belirtti.

Marmara bölgesinde İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Kocaeli gibi illerdeki hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. İstanbul’da yerel sağanak yağışlar beklenirken, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu hava etkili olacak.

Ege Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Afyonkarahisar, İzmir, Manisa ve Muğla gibi illerde sıcaklıklar yüksek seyredecek.

Akdeniz bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Adana, Antalya, Hatay ve Isparta gibi illerde de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

İç Anadolu’da Ankara, Eskişehir, Konya ve Yozgat gibi illerde parçalı bulutlu hava etkili olacak.

Batı Karadeniz’de Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak gibi illerde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu hava görülebilirken, bazı bölgelerde sağanak yağış yaşanabilir.

Orta ve Doğu Karadeniz’de Amasya, Artvin, Samsun ve Trabzon gibi illerde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, bazı kesimlerde sağanak yağış görülecek.

Doğu Anadolu’da Erzurum, Kars, Malatya ve Van gibi illerde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Bazı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu’da Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa gibi illerde parçalı ve çok bulutlu hava olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Sıcaklıklar Yükseliyor, Hafta Sonu İçin Beklentiler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin