1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye’de Siyasette Yeni Bir Dönem: Dolmabahçe Mutabakatı Benzeri Balayı Dönemi mi Geliyor?

Türkiye’de Siyasette Yeni Bir Dönem: Dolmabahçe Mutabakatı Benzeri Balayı Dönemi mi Geliyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü gazeteci İsmail Küçükkaya, TBMM’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanında yer alan AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala’ya dikkat çekici bir açıklama yaptı. Küçükkaya, “Aklımıza Dolmabahçe mutabakatı geldi. Yani boşuna değil benim anladığım. Bu, balayı dönemi” ifadelerini kullandı.

Ülkemizde yaşanan gerginlikler ve bölgesel savaş söylemleri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze operasyonu ve Lübnan’a yapılan saldırıları eleştirerek, İsrail’in bir sonraki hedefinin Türkiye olduğunu iddia etti. Aynı zamanda “iç cephe” vurgusu yaparak, ülkenin iç barışı sağlamaya odaklandıklarını belirtti. Bu açıklamaların ardından MHP lideri Devlet Bahçeli de DEM Parti sıralarına giderek, milletvekilleri ile selamlaştı ve “Yeni bir döneme giriyoruz. Ülkemizde barışı sağlamak lazım” dedi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Halk TV canlı yayınında, Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşmasındaki detayı vurgulayarak, “Hatırlar mısınız bir zamanlar Dolmabahçe mutabakatı vardı. O fotoğraftaki detaylardan bir tanesi Erdoğan’a en yakın isimlerden olan Efkan Ala vardı. İçişleri Bakanlığı yapmış bir isim. Erdoğan’a çok yakın bir isim.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Dolmabahçe mutabakatı, silahlı çatışmaların sona ermesi ve silahların bırakılması için başlatılan çözüm sürecinin bir parçasıydı. 28 Şubat 2015’te 10 maddelik bir mutabakat açıklanmış ve çözüm sürecine resmiyet kazandırılmıştı. Ancak çözüm sürecinin bozulmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutabakatı doğru bulmadığını ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Siyasette Yeni Bir Dönem: Dolmabahçe Mutabakatı Benzeri Balayı Dönemi mi Geliyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin