1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Türkiye’de SUV Modelleri Zirveyi Aldı, İşte En Çok Tercih Edilenler!

Türkiye’de SUV Modelleri Zirveyi Aldı, İşte En Çok Tercih Edilenler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından paylaşılan verilere göre, 2024 yılının ilk beş ayında Türkiye’de otomobil ve hafif ticari araç satışları yüzde 6 arttı. Bu dönemde toplamda 471 bin 743 adet sıfır araç satıldı. Otomobil satışları yüzde 10,25 artış gösterirken, hafif ticari araç satışları yüzde 7,9 düşüş ile 96 bin 646 adet oldu.

Dünya genelinde yaşanan trende paralel olarak SUV (Sport Utility Vehicle – Spor Amaçlı Taşıt) modellerinin otomobil tercihlerinde artış yaşandığı görülüyor. Asfalt ve arazi kullanımı gibi farklı koşullara uygun olan SUV’ler, geniş bir sürüş yelpazesi sunmaktadır. Türkiye’de ise ilk beş ayda en çok tercih edilen gövde tipi olan SUV otomobiller, sedan ve hatchback modellerini geride bıraktı.

Söz konusu dönemde en çok satılan otomobillerin yüzde 66,1’i benzinli, yüzde 14,4’ü hibrit, yüzde 10,5’i dizel, yüzde 8,3’ü elektrikli ve yüzde 0,7’si otogazlı araçlardan oluştu. Otomatik şanzımanlı otomobillerin satışlardaki payı yüzde 90,5 iken, manuel şanzımanlı otomobillerin payı yüzde 9,5 olarak kaydedildi.

2024 yılının ilk beş ayında en çok satılan 10 SUV modeli şu şekilde sıralandı: 1. Chery Tiggo 8 Pro, 2. Togg T10X, 3. Fiat Egea Cross, 4. Dacia Duster, 5. Chery Tiggo 7 Pro, 6. Chery Omoda 5, 7. Peugeot 3008, 8. MG HS, 9. Hyundai Bayon, 10. Peugeot 2008. Bu modellerin satış adetleri de sırasıyla belirtilmiştir.

Tüm bu veriler, Türkiye otomobil pazarında SUV modellerinin hala en çok tercih edilen araç tipi olduğunu göstermektedir. Hem iç pazarda hem de dünya genelinde SUV’lerin popülerliği artmaya devam etmektedir. Bu nedenle otomobil üreticileri de SUV segmentine daha fazla önem vermekte ve çeşitli modellerini bu segmentte sunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de SUV Modelleri Zirveyi Aldı, İşte En Çok Tercih Edilenler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin