1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye’den İsrail’e Tepki: 30 Ton Tıbbi Malzeme ve İlaç Yardımı Yapıldı!

Türkiye’den İsrail’e Tepki: 30 Ton Tıbbi Malzeme ve İlaç Yardımı Yapıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan Sağlık Bakanı Ebyad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’den askeri kargo uçağıyla Beyrut’a ulaşan insani yardımların 30 ton tıbbi malzeme ve ilaçtan oluştuğunu belirtti. Türk hükümetinin, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırıların başladığı 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçtiğini ve yardımların hızlı bir şekilde ulaştırıldığını vurguladı. Beyrut Büyükelçisi Ulusoy’un da Lübnan’ın sağlık ihtiyaçları konusunda yardıma hazır olduklarını ilettiğini açıkladı.

Ebyad, Türk yardım uçağının, İsrail’in halka yönelik saldırısına karşı bir dayanışma mesajı taşıdığını ifade etti. İsrail ordusunun hava saldırılarını genişletmeye devam ettiğini belirten Bakan Ebyad, bu durumun can kayıplarını ve yaralı sayılarını artırdığını ve sağlık alanındaki ihtiyaçları daha da artırdığını belirtti.

Büyükelçi Ulusoy ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve Lübnan’ın talepleri doğrultusunda insani yardım operasyonunun gerçekleştirildiğini belirtti. Türkiye’nin Lübnan halkına dayanışma ve destek mesajını iletmek amacıyla Sağlık Bakanlığına yardımları teslim ettiklerini belirten Ulusoy, Sayda kentinde bulunan Türk Hastanesi’nin de hizmet verdiğini söyledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın, Sayda’daki Türk Hastanesi’nin kapasitesini genişleterek tam kapasiteyle hizmet vereceği bilgisini paylaştı.

Ulusoy, Lübnan makamlarının talepleri doğrultusunda, 48 saat içinde 30 ton tıbbi malzeme, ilaç ve gıda yardımlarını askeri kargo uçağıyla Beyrut’a ulaştırdıklarını aktardı. Bu yardımların, Lübnan halkıyla dayanışmayı göstermek için yapıldığını ve Türkiye’nin Lübnan’a olan desteğinin devam edeceğini belirtti.

İsrail ordusunun 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan’ın güney, Bekaa ve Baalbek bölgelerine düzenlediği yüzlerce hava saldırısında, Lübnan Sağlık Bakanlığına göre 558 kişi yaşamını yitirdi, 1835 kişi yaralandı. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut’a ve kuzey bölgelere göç dalgasının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’den İsrail’e Tepki: 30 Ton Tıbbi Malzeme ve İlaç Yardımı Yapıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin