1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Türkiye’nin 2. Astronotu Gençlerle Buluştu! İşte Uzaydaki Deneyimleri

Türkiye’nin 2. Astronotu Gençlerle Buluştu! İşte Uzaydaki Deneyimleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları finalinde Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, gençlerle bir araya geldi. Festival kapsamında, 25 farklı alanda düzenlenen teknoloji yarışmalarının finali ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam etti. Atasever, gençlerle yapmış olduğu söyleşide, Türk Uzay Bilim Misyonu kapsamında gerçekleştirdiği “Yörünge Altı Araştırma Uçuşu” deneyimlerini ve eğitim sürecini anlattı. 8 Haziran’daki görevinde 7 bilimsel deney yaptığını belirten Atasever, Türkiye’nin uzay çalışmalarının Milli Uzay Programı çerçevesinde ilerlediğini vurguladı.

Atasever, Türkiye’nin Ay Programı hedeflerinden bahsederek, Ay’a 2 kez erişmeyi planladıklarını ve bu misyonlarda sert inişi gerçekleştirdikten sonra Ay’a yumuşak iniş yapacaklarını ve yüzey araştırmalarına başlayacaklarını açıkladı. Ayrıca, Uzaya Erişim ve Uzay Limanı kurma projeleri olduğunu belirterek uluslararası ortaklıklarla çalışmalar yapacaklarını dile getirdi. Atasever, gençlere yönelik özel firmaların gelişebilmesi için çalışmalar yaptıklarını ve Milli Uzay Programı’nın önemli bir yol haritası olduğunu ifade etti. Uzay sektörünün büyüklüğü hakkında bilgi veren Atasever, önümüzdeki yıllarda bu sektörde beklenen büyüme rakamlarını paylaştı. Dünyanın en büyük uzay ajanslarının gelecek yıllardaki hedeflerinin Ay olduğunu belirten Atasever, Ay ve Mars misyonları ile teknolojik yetkinliklerin artacağını ve uzak gelecekte Mars’a yönelik çalışmaların yapılacağını söyledi.

Atasever’in konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını yanıtladığı ve hatıra fotoğrafı çektirdiği belirtildi. TEKNOFEST Akdeniz etkinliğinde ayrıca T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve T3 Girişim Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar moderatörlüğünde TEKNOFEST Girişim Programı Deneyim Paylaşım Paneli ve patent, tasarım eğitimleri gibi çeşitli programlar düzenlendi. Festivalin ikinci gününde TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da stant ziyaretlerini sürdürdü. Yarışmaların 8 Eylül’de sona ereceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin 2. Astronotu Gençlerle Buluştu! İşte Uzaydaki Deneyimleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin