1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Gazze’de yaşanan acı gerçeği dile getirdi

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Gazze’de yaşanan acı gerçeği dile getirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Gazze Şeridi’ndeki insani kriz ve İsrail’in saldırılarını BM Genel Kurulu’nda ele aldı. Yıldız, 7 aydır devam eden çatışmanın Gazze ve Batı Şeria’daki kötü durumu vurguladı. Refah kentindeki saldırıların bölge geneline sirayet ettiğini belirterek uluslararası hukukun göz ardı edildiğini ifade etti. Gazze’deki toplu mezarlardan ve açlıkla mücadele eden Gazzelilerden bahsederek durumun vahametini ortaya koydu.

Gazze’deki insani yardımın önemine değinen Yıldız, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) üzerindeki saldırıların bütün bölgeyi etkileyeceği uyarısında bulundu. UNRWA’nın çalışmalarının kesintiye uğratılmasının büyük bir insani trajediye neden olacağını ve dökülen kanın durdurulamadığını belirtti.

BM Genel Kurulu’nda Filistin’in BM üyeliğini destekleyen karar tasarısına eş-sunuculuk yapan Yıldız, Gazze’deki acil ateşkes çağrısını yineledi ve Filistin’in BM üyeliğinin iki devletli çözüm çabalarına ivme kazandıracağını vurguladı. Ancak, uluslararası camianın taleplerine rağmen BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanmadığını ve uluslararası hukukun ihlal edildiğini dile getirdi.

İki devletli çözümün önemine vurgu yapan Yıldız, Filistin’in BM’ye tam üye olmasının devlet olma, bağımsızlık ve egemenlik gibi haklarını güçlendireceğini belirtti. Bu çerçevede, Filistinlilerin BM’nin tam üyesi olmayı hak ettiklerini ve iki devletli çözüm için yapılan çabaların hız kazanması gerektiğini dile getirdi. Yıldız, Güvenlik Konseyi kararlarının İsrail ve Filistin arasında güvenli bir şekilde yan yana yaşamayı öngördüğünü ve bu vizyonun ertelenmesinin yıkımı artırdığını ifade etti.

Sonuç olarak, Yıldız’ın BM Genel Kurulu’ndaki konuşması Filistin’in BM üyeliği ve iki devletli çözüm için yapılan çabaların önemine dikkat çekti. Uluslararası camianın Filistinlilere eşit muamele göstermesi ve barışçıl bir çözüm yolunda adımlar atması gerektiğini vurgulayan Yıldız, barış ve istikrarın sağlanması için tüm tarafların işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Gazze’de yaşanan acı gerçeği dile getirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin