1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye’nin BM’deki Gazze Hareketi Protestosu!

Türkiye’nin BM’deki Gazze Hareketi Protestosu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Göktaş, New York’ta, Türkiye’yi temsilen katıldığı Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu’nun 68’inci Oturumu sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantı haftası boyunca yoğun temaslar gerçekleştirdiklerini ve BM kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini belirten Göktaş, çeşitli ikili görüşmeler yaptıklarını ve yan etkinliklere katıldıklarını dile getirdi. Açılış oturumunda ülke beyanlarını paylaştıklarını aktaran Göktaş, geçtiğimiz günlerin çok verimli geçtiğini vurguladı.

Sosyal politikalarında “Kimseyi geride bırakmama” anlayışını sürdürdüklerini ifade eden Göktaş, ABD’deki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelme fırsatı bulduklarını belirtti. Yan etkinliklerden biri olan çatışmalarda kadınların ve kız çocuklarının durumunu ele aldıklarını belirten Göktaş, Katar Sosyal Kalkınma ve Aile Bakanı Maryam Bint Ali bin Nasser, Filistin Kadın İşleri Bakanı Amal Hamad, Ukrayna Sosyal Politika Bakan Yardımcısı Iryna Postalovska ve BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya’nın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte çatışmaların kadınlar ve kız çocukları üzerindeki etkilerine vurgu yaptıklarını söyledi. Gazze’deki kadınlar ve çocukların yaşadığı trajediyi her platformda dile getirme gerekliliğine dikkat çeken Göktaş, katliamın devam etmesine karşı duyarsız kalınamayacağını ifade etti.

Gazze’deki saldırılardan en çok kadın ve çocukların etkilendiğini vurgulayan Göktaş, yaşanan vahşetin dünya genelindeki savaş ve çatışmalarda ölen kadın sayısını geride bıraktığını belirtti. Bu durumun BM nezdinde çaresizlik hissi yarattığını dile getiren Göktaş, uluslararası toplumun Gazze’deki zulme karşı daha etkili bir şekilde müdahale etmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

BM Kadının Statüsü Komisyonu’nun 68’inci Oturumu sırasında İsrail Sosyal Eşitlik ve Kadının Gelişimi Bakanı May Golan’ın konuşması sırasında salonu terk eden Türkiye’nin tavrını açıklayan Göktaş, İsrail’in Gazze saldırılarına karşı sessiz kalmamanın gerekliliğine vurgu yaptı. Türkiye olarak Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını ve desteklerini sürdüreceklerini belirten Göktaş, uluslararası camianın Gazze’deki katliam karşısında seslerini yükseltmeleri gerektiğini vurguladı. Bu tavrının ardından olumlu geri bildirimler aldıklarını ve birçok ülke bakanının kendilerini tebrik ettiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin BM’deki Gazze Hareketi Protestosu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin