1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye’nin gündeminde sarsıcı gelişme: Eylem Tok ve oğlu ABD’de hakim karşısında!

Türkiye’nin gündeminde sarsıcı gelişme: Eylem Tok ve oğlu ABD’de hakim karşısında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YENİ DURUŞMA TARİHİ BELİRLENDİ

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkındaki dava, ABD’ye kaçırılan Timur’un Türkiye’ye iadesi konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Yargı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Tok’un 11 Eylül tarihinde saat 14.15’te Boston’daki Massachusetts Bölge Mahkemesi’nde yapılacak karar duruşmasına katılacağı ve Türkiye’ye iade kararının bu duruşmada netleşmesinin beklendiği açıklandı.

KAZA VE KAÇIŞ

Türkiye’nin gündemini sarsan olay, 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un ehliyetsiz olarak kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci’nin ölümü ve ardından annesi Eylem Tok tarafından Mısır’a ve ardından ABD’ye kaçırılmasıyla başlamıştı. Kaza sonucunda bir kişinin ölümü ve birçok kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştı.

YAKALAMA KARARI VE İADE TALEPLERİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın ardından Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkında yakalama kararı çıkarmış ve Türkiye’den iadelerini talep etmişti. Bu talep üzerine ABD’de gerçekleştirilen operasyon sonucunda ikili tutuklanmış ve ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılmıştı. Ancak önceki duruşmalarda tutukluluklarına devam kararı verilmişti.

SONUÇ VE BEKLENTİLER

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un duruşması için belirlenen tarih olan 11 Eylül’de alınacak kararın Türkiye’nin iade talebine yanıt olacağı bekleniyor. Türkiye’nin adalet önünde hak ettikleri cezayla karşılaşmaları ve Türk yasaları çerçevesinde gereken cezaları almaları bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin gündeminde sarsıcı gelişme: Eylem Tok ve oğlu ABD’de hakim karşısında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin