1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye’nin Gurur Kaynağı: TÜRKSAT 6A Uzaya Fırlatılıyor!

Türkiye’nin Gurur Kaynağı: TÜRKSAT 6A Uzaya Fırlatılıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TUSAŞ tarafından düzenlenen törende Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’nın Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu’na gönderilme hazırlıkları sürerken, Bakan Kacır ve Bakan Uraloğlu da törende konuşma yaptı. Kacır, uydunun 35 bin 786 kilometre uzaklıkta yer sabit yörüngede görev yapacağını belirtirken, uydunun tamamıyla yerli imkanlarla geliştirilmesi ve yüzde 80’in üzerinde yerlilik oranına ulaşılmasıyla gurur duyduklarını ifade etti. Daha önce haberleşme uydularını yurtdışından temin eden Türkiye’nin TÜRKSAT 6A ile birlikte bu alanda üretim yapabilen 11 ülkeden biri olacağını vurguladı.

Uraloğlu ise TÜRKSAT 6A’nın Hindistan’ın yanı sıra Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkeleri de kapsayacak geniş bir alanı kapsama alanına alacağını belirtti. Türkiye’nin bu uydunun üretilmesiyle dünyadaki 10 haberleşme uydusu üreticisi ülke arasındaki yerini alacağını söyledi. TÜRKSAT 6A’nın önemi ve etkisi üzerine değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, Türkiye’nin artık haberleşme teknolojileri konusunda daha güçlü bir konuma sahip olacağını dile getirdi.

TÜRKSAT 6A’nın fırlatılmasıyla birlikte Türkiye, haberleşme uyduları alanında kendi üretimini yapabilen sayılı ülkelerden biri olacak. Türkiye’nin bu alandaki yerli üretim kapasitesinin artması, ülkenin teknoloji alanındaki bağımsızlığını ve gücünü artıracak. Uydunun geniş kapsama alanı ve yerlilik oranı, Türkiye’nin haberleşme sektöründe de daha etkin ve uluslararası alanda rekabetçi bir konuma gelmesini sağlayacak. TÜRKSAT 6A’nın uzaya fırlatılmasıyla birlikte Türkiye, teknoloji ve haberleşme alanında önemli bir adım atmış olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Gurur Kaynağı: TÜRKSAT 6A Uzaya Fırlatılıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin