1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin İsrail ile Ticareti Durdurması İthal Ürün Fiyatlarını Artıracak!

Türkiye’nin İsrail ile Ticareti Durdurması İthal Ürün Fiyatlarını Artıracak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta Türkiye, İsrail ile olan ticareti durdurma kararı aldı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tüm ürünler kapsayacak şekilde ihracat ve ithalat işlemlerinin durdurulduğu belirtildi. Bu kararın İsrail ekonomisinde fiyat artışlarına neden olabileceği düşünülüyor.

Ticaret yetkililerine göre, ticaretin durdurulması çeşitli ürünlerde fiyatların artmasına yol açabilir. İsrail basını da Türkiye’nin kısıtlamalarının İsrail ekonomisini nasıl etkileyeceğini merakla bekliyor. İthalatçılara göre İsrail’in ürün sıkıntısı yaşaması olası olsa da, çeşitli ürünlerde fiyat artışları bekleniyor.

İsrail’in önde gelen ekonomi gazetelerinden Ynet’e konuşan İsrail Ekonomi Bakanlığı yetkilisi, İsrail’in bu durumu atlatacağını ve alternatif çözümler bulacağını belirtti. Ancak Türkiye’nin ambargosunun, İsrail ekonomisini etkileyebileceği aşikar.

Öte yandan, temizlik ürünleri ve gıda ithalatçısı Guri şirketinin eş CEO’su Oded Guri, Türkiye’den ithal ettikleri ürünlerle ilgili çeşitli çözüm yolları olduğunu açıkladı. Zeytinyağı fiyatlarının artabileceğini belirten Guri, alternatif tedarikçilerle çalışacaklarını ifade etti.

Elektrikli ev aletleri satıcısı Mahsanei Hashmal’ın CEO’su Yoram Badash ise, Türkiye’nin ambargosunun kendileri için büyük bir sorun olmadığını belirtti. Avrupa genelinde alternatif tedarikçiler bulabileceklerini söyleyen Badash, fiyat artışının ise kesin olmadığını ifade etti.

Öte yandan, Ticaret Komiseri ve Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret İdaresi Başkanı Roey Fisher, İsrail’in ihracatının zarar göreceğini belirtti. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir maliyetle ihracat için alternatifler arayacaklarını ifade eden Fisher, Türkiye’ye karşı ticaret anlaşmalarının ihlal edildiğini belirtti. Fisher, İsrail’in bu durumu aşmak için alternatifler bulması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin İsrail ile Ticareti Durdurması İthal Ürün Fiyatlarını Artıracak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin