1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TÜRKİYE’NİN KORUYUCU AİLE MODELI BM’DE TANITILACAK: GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ İLGİ ODAĞI OLACAK!

TÜRKİYE’NİN KORUYUCU AİLE MODELI BM’DE TANITILACAK: GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ İLGİ ODAĞI OLACAK!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 yılında gerçekleştirilen ‘Sosyal refahın adil paylaşımı’ temalı yan etkinlikten sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yılın BM 79. Genel Kurulu’nda, Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ‘Gönül Elçileri’ projesini tanıtacak. Türkiye’nin koruyucu aile hizmet modeli, farklı ülkelerin liderleri ve uluslararası kuruluşların üst düzey yetkilileriyle paylaşılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın ev sahipliğinde, UNICEF Genel Merkezi’nde gerçekleşecek olan yan etkinlik, ‘Bir Denizyıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet’ temasıyla düzenlenecek. Etkinlikte, koruyucu aile konusunda küresel bir farkındalık yaratılması ve seferberlik çağrısının yapılması planlanıyor.

2012 yılında hayata geçirilen Gönül Elçileri projesi çerçevesinde, her çocuğun sevgi ve güven içinde büyüme hakkına vurgu yapılmaktadır. Koruyucu ailelik sistemi sayesinde, devlet ve ailelerin işbirliğiyle, aile bakımından yoksun kalan çocukların sevgi dolu bir yuvada yetişmesi amaçlanmaktadır. Bu gönüllülük projesi, bir çocuğun hayatına dokunan küçük bir desteğin bile büyük bir fark yaratabileceğine inanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜRKİYE’NİN KORUYUCU AİLE MODELI BM’DE TANITILACAK: GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ İLGİ ODAĞI OLACAK!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin