1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin Kredi Notu Yükselişi Bekleniyor! S&P Global Ratings’ten Yeni Değerlendirme Yolda!

Türkiye’nin Kredi Notu Yükselişi Bekleniyor! S&P Global Ratings’ten Yeni Değerlendirme Yolda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, bu yıl üç büyük uluslararası kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülke olmuştur. S&P Global Ratings’ten kasım ayındaki yeni değerlendirmede, ülkenin daha fazla not artışı alması beklenmektedir. Kıdemli Direktör Frank Gill, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler üzerine açıklamalarda bulunarak, dış göstergelerdeki iyileşmenin not artışında etkili olduğunu belirtmiştir. Cari açığın hızla azaldığı ve net döviz rezervlerinde artış yaşandığı bildirilmiştir. Gill, cari açığın düşmesinde Brent petrol fiyatlarındaki düşüşün etkili olduğunu ve Türkiye’nin altın ithalatındaki azalmanın olumlu bir gelişme olduğunu vurgulamıştır.

Kredi notu kararlarında net rezerv seviyeleri ve cari açıktaki düzelme gibi faktörlerin önemli olduğunu vurgulayan Gill, Türkiye’de bu yıl kamu maliyesinin nasıl yönetileceğinin de kritik olduğunu belirtmiştir. Türk hükümetinin politikaya devam edip etmeyeceği konusunda temkinli bir iyimserlik sergileyen Gill, Türkiye’nin enerji ve altın ithalatındaki düşüşlerin önemli olduğunu ifade etmiştir.

Enflasyon beklentileri üzerine de konuşan Gill, Türkiye’de enflasyonun hala yüksek seyrettiğini ve düşürmenin zaman aldığını ifade etmiştir. Türk lirasının dolar ve Euro karşısında değer kaybetmemesinin de enflasyon sürecinde önemli olduğunu belirtmiştir. TCMB’nin faiz politikasını yakından takip ettiklerini söyleyen Gill, para politikasında temkinli olunması gerektiğini dile getirmiştir.

Tüketici talebindeki yavaşlama ve ekonomik büyümedeki beklentiler üzerine konuşan Gill, Türkiye’de bir resesyon beklemediklerini ifade etmiştir. Türkiye’nin güçlü ve çeşitli bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Gill, özel sektörün dirençli olduğunu vurgulamıştır. Türkiye’nin ekonomik açıdan diğer gelişmekte olan ülkelerden avantajlı olduğunu belirten Gill, ihracata odaklanmanın önemine işaret etmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Kredi Notu Yükselişi Bekleniyor! S&P Global Ratings’ten Yeni Değerlendirme Yolda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin