1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye’nin Mükemmel Seçim Sistemi Dünyada Dikkat Çekiyor! YSK Başkanı ve Üyesi Ödül Aldı

Türkiye’nin Mükemmel Seçim Sistemi Dünyada Dikkat Çekiyor! YSK Başkanı ve Üyesi Ödül Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkent Bogota’da gerçekleşen törende Yüksek Seçim Kurulu (YSK) adına ödülü YSK Başkanı Ahmet Yener ve YSK Üyesi Serdar Mutta aldılar. Törende alınan ödülün ardından Yener ve Mutta, toplantının detaylarını değerlendirdiler.

Toplantı süresince diğer ülkelerin yüksek seçim kurulu temsilcileriyle bilgi alışverişi yaptıklarını ifade eden Yener, Türkiye’ye döndüklerinde elde ettikleri deneyimleri YSK ile paylaşacaklarını belirtti. Türkiye’deki seçim sisteminin daha da iyileştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Yener, dünyada hakimlerden oluşan tek seçim kurulunun Türkiye Yüksek Seçim Kurulu olduğunu söyledi.

Türk halkının sandığa olan katılımının diğer ülkelere göre oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Yener, Türkiye’de katılımın %80’in altına düşmediğini ifade etti. Bu durumun Türk halkının demokrasisine verdiği önemi gösterdiğini belirten Yener, çoğu ülkede katılım oranlarının %40 ile %50 arasında değiştiğini söyledi. Türkiye’nin demokrasiye saygısının önemine vurgu yapan Yener, Türkiye’deki seçim sisteminin diğer ülkelerden farklı olduğunu vurguladı.

YSK Başkanı Yener, A-WEB Genel Kurul Toplantısı’nda seçim sistemi ve yapay zeka konularında sunumların yapıldığını belirtti. Türkiye’de mükemmel bir seçim sistemi olduğunu söyleyen Yener, bir sonraki A-WEB Genel Kurul Toplantısı’nın Filipinler’de gerçekleşeceğini ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini aktardı.

YSK Üyesi Mutta da Türk halkının demokrasiye olan güveninin oldukça yüksek olduğunu belirterek, Türkiye’deki seçim sisteminin dünyadaki diğer ülkelere göre daha sağlam ve işlevsel olduğunu gözlemlediklerini ifade etti. Elektronik oylama sistemine de değinen Mutta, A-WEB toplantısında ülkeler arası elektronik oylama sistemlerine ilişkin bilgi alışverişi yapıldığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Mükemmel Seçim Sistemi Dünyada Dikkat Çekiyor! YSK Başkanı ve Üyesi Ödül Aldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin