1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Türkiye’nin Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu Türksat 6A, Test Yörüngesine Ulaştı!

Türkiye’nin Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu Türksat 6A, Test Yörüngesine Ulaştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, 50 derece doğu yörüngesine başarıyla ulaştı. Bu başarı, Türkiye’nin uzay alanında bağımsızlığını güçlendirmesi adına önemli bir adım olarak nitelendirildi. Uydu, 42 derece doğu yörüngesinde hizmet verecek şekilde tasarlandı ve test yörüngesi olan 50 derece doğu yörüngesine yerleştirildi. Burada antenlerin açılması ve testlerin yapılması planlanmaktadır. Kasım ayında hizmete başlaması planlanan Türksat 6A, 15 yıl boyunca hizmet vereceği yörüngeye hareket edecek.

Uzay çalışmalarında dikkat çeken bir ülke olan Türkiye, Türksat 6A ile uzay alanındaki varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uydunun test yörüngesine başarılı bir şekilde yerleştiğini ve antenlerin açıldığını duyurdu. Bu aşamadan sonra 3 aylık testlerin ardından Türksat 6A’nın asıl hizmet vereceği yörüngeye hareket edeceği belirtildi. Bakan Kacır, Türksat 6A’nın Türkiye’nin haberleşme kapsama alanını genişletecek görev yükü antenlerinin başarılı bir şekilde açıldığını vurgulayarak, emeği geçen tüm ekipleri tebrik etti.

Türkiye’nin önceki uyduları arasında 5 haberleşme ve 3 gözlem uydusu bulunmaktaydı. Türksat 6A’nın faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye’nin aktif uyduları arasına 9. uydusu olarak katılacağı belirtildi. Türksat 6A’nın hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye, haberleşme alanındaki kapasitesini genişleterek uluslararası alanda da daha fazla söz sahibi olacak.

Türksat 6A’nın 50 derece doğu yörüngesine başarılı bir şekilde yerleşmesi, Türk mühendislik ve teknoloji yeteneklerinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Uydu, Türkiye’nin uzay teknolojileri alanında atılım yapmasına ve diğer ülkelere örnek olmasına da vesile oldu. Türksat 6A’nın hizmete girmesiyle birlikte Türkiye’nin iletişim ve haberleşme alanındaki altyapısı daha da güçlenecek ve ulusal güvenlik açısından da ülkeye büyük katkılar sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu Türksat 6A, Test Yörüngesine Ulaştı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin