1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Türkiye’nin Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nden Dünya’nın En İyi Sanat Okullarına: Kumru Ankay’ın Hikayesi

Türkiye’nin Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nden Dünya’nın En İyi Sanat Okullarına: Kumru Ankay’ın Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da bulunan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, 2003 yılında modern eğitim binasına kavuşarak Türkiye’nin Sanat Güneşi Zeki Müren’in mirasıyla öğrencilere hizmet vermeye başladı. Müzik alanında yetenekli bir öğrenci olan 11. sınıf öğrencisi Kumru Ankay, piyano performansıyla ABD’nin önde gelen sanat okulları olan Interlochen Art Academy ve Idyllwild Arts’tan kabul aldı. Kumru, 12. sınıf eğitimini tam burslu olarak Interlochen Art Academy’de tamamlayacak. Bu başarısıyla Kumru, Türkiye’den bu prestijli sanat akademilerine kabul edilen nadir öğrencilerden biri olarak tarihe geçecek.

Interlochen Art Academy, dünyanın en iyi konservatuvarı olarak kabul edilen New York’taki Juilliard Müzik Okulu’na öğrenci hazırlamakla tanınmaktadır. Interlochen Art Academy’nin mezunları arasında birçok ünlü isim bulunmaktadır ve ABD’nin en iyi orkestra müzisyenlerinin yüzde 13’ü bu okuldan mezun olmaktadır. Hindistan asıllı ünlü piyanist, söz yazarı ve şarkıcı Norah Jones da bu okuldan mezun olan isimler arasındadır.

Kumru Ankay, ortaokulda eğitimine başladığı zaman Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanmak için çalışmalara başlamıştır. Piyano öğretmeni Cem Sinan Kiriş’e göre, Kumru piyanoya sıfırdan başlamış ve kısa sürede büyük bir gelişme göstererek dünya standartlarında bir performans sergilemiştir. Bu sayede hem Interlochen Art Academy hem de Idyllwild Arts’tan tam burslu kabul almıştır.

Kumru Ankay, ailesinin Zeki Müren’e olan sevgisiyle müziğe ilgi duymaya başlamıştır. Küçük yaşlardan itibaren müzikle iç içe olan Kumru, Türkiye’nin ünlü piyanisti İdil Biret’e hayranlık duymaktadır. Kumru, okula kabul sürecinin zorluğuna rağmen hayallerinden vazgeçmeyerek online mülakatlara girip gönderdiği performans kayıtlarıyla okullardan kabul almıştır. Kumru, konser piyanisti olma hayalini gerçekleştirmek için kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nden Dünya’nın En İyi Sanat Okullarına: Kumru Ankay’ın Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin