1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye’ye PKK/KCK Üyesi Hıdır Korkut Operasyonla Yakalandı!

Türkiye’ye PKK/KCK Üyesi Hıdır Korkut Operasyonla Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İZMİR’DEKİ TERÖR FAALİYETLERİ
Hıdır Korkut’un İzmir’de faaliyet gösterdiği bilinen PKK/KCK terör örgütüne ait derneklerde sorumlu düzeyde bulunduğu ve örgütün eylem ve etkinliklerini organize ettiği belirlendi. Bu bilgiler üzerine MİT ve İzmir Emniyeti ortak bir operasyon düzenleyerek Korkut’u yakaladı.

AVUSTURYA’DA FAALİYETLERİ
Korkut’un Avusturya’da PKK/KCK ile bağlantılı olduğu pek çok dernekte sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği belirlendi. Örgüt üyesi olduğu düşünülen Korkut’un Türkiye’ye giriş yaparken yakalanmasıyla birlikte Türk makamlarının örgüte karşı yürüttüğü operasyonlara yeni bir başarı daha eklenmiş oldu.

TUTUKLANMASI VE YARGILANMASI
Hıdır Korkut, Türkiye’ye giriş yaptığı anda yapılan operasyon sonucu yakalanarak tutuklandı. Ifadesi alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından cezaevine gönderilen Korkut’un yargılanması süreci devam etmektedir. Terör örgütü üyeliği ve örgüt faaliyetlerini organize etmek gibi suçlamalarla karşı karşıya olan Korkut’un hakkında verilecek karar, Türkiye’de terörle mücadele konusundaki kararlılığın bir göstergesi olacak.

SONUÇ OLARAK
PKK/KCK terör örgütüne üye olmak ve örgüt faaliyetlerini organize etmek suçlamalarıyla tutuklanan Hıdır Korkut, Türkiye’ye giriş yaptığı anda MİT ve İzmir Emniyeti tarafından yakalandı. Avusturya’da örgütün pek çok derneğinde sorumlu olarak faaliyet gösterdiği bilinen Korkut, Türk makamlarının operasyonları sonucu hakkında yargılanmaktadır. Bu tutuklama, Türkiye’nin terörle mücadelesindeki kararlılığını ve terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların başarısını bir kez daha göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’ye PKK/KCK Üyesi Hıdır Korkut Operasyonla Yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin