1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye’ye Yasa Dışı Yollarla Giren Göçmenlerin Kaçış Planı Ortaya Çıktı – Kamu Görevlileri de Karıştı!

Türkiye’ye Yasa Dışı Yollarla Giren Göçmenlerin Kaçış Planı Ortaya Çıktı – Kamu Görevlileri de Karıştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti’ne yasa dışı yollarla giren düzensiz göçmenlerin, sahte belgeler kullanılarak havalimanlarından, Ege Denizi’nde gemilerle, Meriç Nehri üzerinden botlarla veya sınır illerinden yürüyerek yurt dışına kaçmalarını sağladıkları iddiasıyla kamu görevlileri de dahil olmak üzere 47 sanık hakkında dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, suç örgütünün başını çeken Hakkı Fatih Balalan’ı elebaşılık yapmakla suçladı. Örgütün, düzensiz göçmenlerin oturum belgelerini sahtecilik yaparak havalimanlarından çıkmasını sağladığı ve sınır illerinden kaçma yöntemlerini kullandığı belirtildi.

Polis ekipleri, başlangıçta 7 Haziran 2023 tarihinde göçmen kaçakçılığı ihbarı üzerine çalışmalara başladı. 13 Ekim ve 7 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda, araçlarda insani olmayan şartlarda onlarca düzensiz göçmen yakalandı. Tutuklu 16 sanık arasında ele geçirilen tel kesme makası, katlanır merdiven ve yağmurluklar da delil olarak değerlendirildi. Örgütün faaliyetlerini devam ettirmek için sahte belgeler hazırlayıp düzensiz göçmenlere yardım ettiği öne sürüldü.

Dava dosyasında, suç örgütü üyelerinin gizlilik ve takip edilmeme konularına dikkat ettikleri belirtildi. Emekli polis memuru ve örgüt yöneticisi Hasan Gülerçoban’ın da faaliyetlere aktif olarak katıldığı ve diğer örgüt üyelerine belge ve araç sağladığı iddia edildi. Bir diğer sanık olan nüfus memuru E.B’nin, yabancı uyruklu kişilere ait kimlik ve pasaport bilgilerini örgütle paylaştığı belgelendi. Benzer şekilde, polis A.G. ve diğer kamu görevlilerinin de yasa dışı işlemlere karıştıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda farklı tarihlerde insanlık dışı koşullarda birçok düzensiz göçmenin yakalandığı ve suç örgütünün faaliyetlerinin engellendiği ifade edildi. İddianamede, örgüt elebaşı Hakkı Fatih Balalan’ın suçlamaları reddettiği ve istenen cezaların ağırlığına vurgu yapıldı. Diğer sanıkların da örgüte üyelik, suç işlemeye yardım etme ve göçmen kaçakçılığı suçlarından hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame doğrultusunda, sanıkların yakın zamanda yargılanmaya başlanacağı belirtildi. Türkiye’de yasa dışı göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yapılan operasyonların sonuçlarına göre, suç örgütünün faaliyetlerinin etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’ye Yasa Dışı Yollarla Giren Göçmenlerin Kaçış Planı Ortaya Çıktı – Kamu Görevlileri de Karıştı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin