1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye’yi Sarsan Skandal: Şanlıurfa’da Bebek Ölümleri!

Türkiye’yi Sarsan Skandal: Şanlıurfa’da Bebek Ölümleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, 12 bebeğin ölümüne neden olan ve İstanbul’da patlak veren yenidoğan çetesi skandalıyla büyük bir sarsıntı geçirdi. Ancak skandal sadece İstanbul’a özgü değil, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren bazı özel hastanelerde de çeşitli ihmaller nedeniyle bebek ölümleri yaşanmaya devam ediyor. Bu trajik vakalardan biri de Mehmet Yayğın isimli bir vatandaşın yaşadığı acı olaydı. Yayğın, eşinin doğum yaptığı Özel Meydan Hastanesi’nde bebeğinin solunum sıkıntısı nedeniyle kuvöze alındığını ve üç kez kalbinin durması sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. Eşinin doğumuna doktorların girmediğini ve küvez ücreti olarak ödediği 8 bin TL’nin faturasının verilmediğini belirtti.

Yayğın, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede, eşinin hamileliği sürecinde bebeğinin sağlıklı olduğunu düşündüklerini ancak doğumdan sonra beklenmedik sorunlarla karşılaştıklarını dile getirdi. Eşinin doğum sancıları başladığında hemen Özel Meydan Hastanesi’ne gittiklerini ve burada bebeğin solunumunda sorun olduğunu öğrendiklerini aktardı. Bebeğin kuvöze alındığını ve burada kaldığını ancak durumunun kötüleştiğini söyledi.

Bebeğin üç kez kalbinin durması sonucu hayatını kaybettiğini öğrenen Yayğın, hastanedeki ihmallerden şüphelenmeye başladı. Yaptığı ödemelerin karşılığında fatura alamamış olması ve eşinin doğum sürecinde hiçbir doktorun müdahale etmemesi durumu daha da endişelendirdi. Bebeğin ölümünden hastaneyi ve doktorları sorumlu tutan Yayğın, olayın detaylı bir şekilde araştırılmasını ve gerekli adımların atılmasını istedi.

Yaşadığı acı olayın ardından Yayğın, hastane yönetimi ve doktorlar S.D. ve Y.T. hakkında yasal işlem başlatmak için adımlar atmaya kararlı olduğunu belirtti. Bebeğinin ölümünde hastanenin ihmallerinin olduğuna inanan Yayğın, adaletin yerini bulması ve benzer olayların yaşanmasının önüne geçilmesi adına mücadele etmeye kararlı olduğunu vurguladı. Hastane yönetimi ve doktorlar hakkında açılacak davalarla birlikte, olayın otopsi ile detaylı bir şekilde incelenmesini ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’yi Sarsan Skandal: Şanlıurfa’da Bebek Ölümleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin