1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türklerin Gözdesi Yunan Adaları: Kapıda Vize İle Rekor Talep!

Türklerin Gözdesi Yunan Adaları: Kapıda Vize İle Rekor Talep!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’den Yunan adalarına olan kapıda vize uygulaması, hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı tatil dönemlerinde halk arasında oldukça popüler hale gelmiştir. Kurban Bayramı’nı Yunan adalarında geçirmek isteyen tatilciler, vize başvurularını yaparak bu imkandan yararlanmaktadırlar. TÜRSAB İzmir BTK Başkanı Kıvanç Meriç, Kurban Bayramı’nın da Ramazan Bayramı gibi yoğun geçeceğini ve yaz sezonunun başlamasıyla daha da olumlu dönüşler alacaklarını belirtmiştir. Meriç ayrıca, kapıda vize uygulamasının her geçen gün daha da popüler hale geldiğini ve bekleme sürelerinin maalesef 2-3 saat arasında uzadığını dile getirmiştir. Ancak 3-4 gün gibi uzun süreli kalacak olan ziyaretçilerin yine tercihini adalardan yana yaptığını vurgulamıştır.

Meriç’e göre, adalar arasındaki geçiş süreci konusunda Yunanistan’ın da talepleri bulunmaktadır. Ancak adalar arasındaki emniyet problemlerinin tam olarak çözülememesi nedeniyle bu geçiş taleplerinin henüz gerçekleşmediği ifade edilmiştir. Kapıda vize uygulamasının ilk etapta 10 adayla başlatıldığı ancak emniyet ve benzeri problemler sebebiyle bu sayının 5 adayla sınırlı kaldığı belirtilmiştir. Ancak sonradan 10 adanın tamamı için seferlerin başladığı ve bu adaların tamamı için de talebin arttığı aktarılmıştır.

Ayvalık-Midilli Adası’na yapılan vize başvurularındaki gözle görülür artış da dikkat çekmektedir. Acente yetkilisi Kadir İnandı’ya göre, nisan ve haziran arasında 3 bin 671 kişinin kapıda vize alarak Midilli Adası’na giriş yaptığı bilgisi verilmiştir. Ayrıca Sakız Adası için de benzer rakamların söz konusu olduğu belirtilmiştir. Yeşil pasaporta veya vizeye sahip olan grupların, vize sorunu yaşayan arkadaşları veya akrabalarıyla birlikte Yunan adalarına ziyaretlerini teşvik ettikleri ve kapıda vize uygulamasının bu sayede oldukça popüler hale geldiği ifade edilmiştir.

Sonuç olarak, Türk turistlerin Yunan adalarına olan ilgisi her geçen gün artmakta ve kapıda vize uygulaması bu talebi karşılamada önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle bayram dönemlerinde artan feribot seferleri ve talep, adalara olan ziyaretleri oldukça yoğun hale getirmektedir. Bu durumun ilerleyen dönemlerde de devam etmesi ve adaların Türk ziyaretçi rekorları kırması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türklerin Gözdesi Yunan Adaları: Kapıda Vize İle Rekor Talep!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin