1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türksat 6A Fırlatma Töreni Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanın Katılımıyla

Türksat 6A Fırlatma Töreni Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanın Katılımıyla

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olan Türksat 6A’nın fırlatılmasının öncesinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanın katılımıyla Türksat’ın Gölbaşı tesislerinde tören düzenlendi. Aynı zamanda ABD’de bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı da canlı bağlantı ile törene katıldı.

Bakan, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı liderliğinde, Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda kritik teknolojilerde bağımsızlık yürüyüşünün devam ettiğini vurguladı. Milli ve özgün savunma sanayisi ürünlerinin dünya çapında etkili unsurlar olduğunu belirten Bakan, uzay teknolojilerinde benzer bir fırsat penceresi gördüklerini ifade etti.

Bakan, Türkiye’nin uzay teknolojileri alanında küresel çapta iddialı olduğunu ve uzayın sunduğu fırsatlardan yararlanmanın artık zorunluluk olduğunu belirtti. Ayrıca, uzay çalışmalarının tarımdan sağlığa, haberleşmeden bilgi teknolojilerine kadar geniş bir alanda yeni buluşların öncüsü olduğunu da vurguladı.

Türkiye’nin uydu teknolojilerinde küresel çapta iddialı olduğunu vurgulayan Bakan, yerli uydu teknolojileriyle ilgili yatırımların ülkeyi daha ileri seviyelere taşıdığını dile getirdi. Türksat 6A projesi ile haberleşme uyduları alanında önemli kazanımlar elde ettiklerini ve yerlilik oranını %80’in üzerine çıkardıklarını belirtti.

Bakan, Türkiye’nin uzay teknolojilerinde güçlü bir konuma erişerek bağımsızlığını koruyacağını ve uzaya ilişkin haklarını savunacağını ifade etti.

Uzay teknolojilerindeki gelişmeler ve Türkiye’nin ulusal Uzay Programı hakkında konuşan Bakan, gelecekte uzay teknolojileri alanında daha iddialı projelerin hayata geçirileceğini ve Türkiye’nin uzay alanındaki varlığını güçlendireceğini söyledi. Aynı zamanda Türk Astronot ve Bilim Misyonu’nu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki dönemde de bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türksat 6A Fırlatma Töreni Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanın Katılımıyla
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin