1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türksat 6A’nın Fırlatılması Öncesi Büyük Heyecan!

Türksat 6A’nın Fırlatılması Öncesi Büyük Heyecan!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Abdullah Uraloğlu, Türksat Gölbaşı Kampüsü’nde gerçekleşen Türksat 6A fırlatılması törenine, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndan canlı bağlantıyla katıldı.

Uraloğlu, Türksat 6A projesinde gelinen noktadan dolayı hem heyecanlı hem de gururlu olduklarını belirterek, 10 yıllık bir sürecin sonunda bu noktaya ulaşıldığını ve geleceği planlamanın önemini vurguladı.

Türksat mühendislerinin Türksat 3A’dan bu yana eğitim süreçlerinde yer aldığını ve Türksat 5B’nin üretiminde 12 mühendisin görevlendirildiğini belirten Uraloğlu, Türkiye’den yola çıkan uyduyu yaklaşık bir ay önce Cape Canaveral’e ulaştıklarını ve test süreçlerini tamamladıklarını aktardı.

Uraloğlu, proje sürecinde emeği geçen herkesi hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğinin de önemine değindi. Türk savunma ve sanayi kurumları ile işbirliği yaparak Türksat 6A’yı gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Uzaydaki yerimizi sağlamlaştırarak sivil ve askeri haberleşmeyi geliştireceklerini belirten Uraloğlu, Türksat 6A’nın 5 milyar insana ulaşmayı hedeflediğini ve Türkiye’nin iletişimini daha güvenli hale getireceğini söyledi.

Uraloğlu, Türksat 6A’nın hizmete alınmasının ardından uzaydaki vatanlarını koruyacaklarını ve İHA, SİHA operasyonlarını daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ise yüksek yerlilik oranına sahip olan Türksat 6A’daki detaylı yol haritalarının önemine değinerek, dünya çapında takdir gören bir seviyeye ulaştıklarını ve uzay alanındaki hedeflerine ulaştıklarında bu birikimin başarı hikayelerini artıracağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türksat 6A’nın Fırlatılması Öncesi Büyük Heyecan!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin